--> -->

Părere sexistă a lui George Buhnici: ”Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase. Își distrug sănătatea”. Prima reacție

Jurnalistul George Buhnici face o nouă afirmație sexistă, de data acesta, pe contul său de Twitter.

Contactat de Libertatea, Buhnici a refuzat să facă declarații, însă în social media a explicat că, de fapt, le face ”un compliment” femeilor pentru că au mai multă grijă de sănătatea lor. După afirmațiile sexiste din luna iulie, în care spunea că oamenii merg la mare ”ca să vedem țâțe și buci”, de la Antena Stars, George Buhnici continuă să aibă un discurs trivial la adresa femeilor.

”Care e sexul mai tare?”

De data aceasta, jurnalistul și influencerul a scris pe Twitter că ”bărbații fac muncile cele mai grele și-și distrug sănătatea. Care e sexul mai tare?”.

”Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase, mai departe de casă. Câștigă salarii mai mari, dar aduc aproape tot în bugetul familiei. Au sănătatea șvaițer de obicei după 45 și mor majoritar prin infarct, pentru că se cred de fier și nu se îngrijesc. Care e sexul mai tare?”, a scris George Buhnici.

”Era o întrebare retorică ce ascundea un compliment pentru femei”

Contactat de Libertatea, George Buhnici a refuzat să facă declarații și ne-a îndrumat către postarea sa de pe Twitter, unde a venit cu o explicație, într-un comentariu: susține că le face, de fapt, un compliment femeilor. Menționează că s-a informat dintr-un raport al Comisiei Europene, care prezintă statistici privind cauzele de deces, din 2017.

Sexul mai tare e cel longeviv, care înțelege importanța sănătății. Era o întrebare retorică ce ascundea un compliment pentru femei și o atenționare/critică pentru bărbați”, a mai punctat Buhnici.

Centrului FILIA: ”Creșterea unui copil e muncă ușoară sau grea?”

Contactată de Libertatea, Miruna Pantel, expertă în egalitate de gen, de la Centrul FILIA, a comentat afirmațiile făcute de George Buhnici.

”În primul rând, mi se pare o mare problemă legată de valorizarea muncii – datele arată că femeile realizează în principal munca de îngrijire, adeseori romantizată și desconsiderată în termeni de productivitate. Dar ea are o valoare economică importantă, ILO (Organizația Internațională a Muncii, n.r.) estimează între 10 și 30% GDP (Produs intern brut, n.r)”, a declarat specialista.

”Nu știu care sunt sursele domnului Buhnici, dar sunt curioasă cum faci comparația care muncă e mai grea? Îngrijitul unui bătrân, cu tot ce implică, inclusiv în termeni de efort fizic, e muncă grea sau ușoară? Creșterea unui copil, cu tot ce presupune în termeni de consum emoțional, stres etc., e muncă ușoară sau grea?”, a continuat ea.

Citește și

Ministrul Turismului din Bulgaria: ”90 la sută dintre românii intervievați apreciază țara noastră”. Ce noi destinații recomandă