Parcarea va fi gratuită pe timpul nopţii în Constanţa şi Mamaia. De când până când

O măsură importantă decisă de Consiliul Locale, care a aprobat un proiect de hotărâre, după mai multe critice privind tarifele mari la parcare.

Plata parcării pe timpul nopţii se suspendă la Constanța şi în staţiunea Mamaia, până la 31 decembrie, potrivit site-ului local Replica Online.

Între orele 19:00 și 09:00

Consilierii locali au fost convocați marți în ședință extraordinară pentru a supune la vot suspendarea plății tarifului la parcare. Proiectul a trecut cu 24 de voturi pentru și intră în vigoare de astăzi.

Conform proiectului de hotărâre, plata parcării în Constanța și Mamaia se suspendă între orele 19:00 și 9:00, până la 31 decembrie, inclusiv.

Primăria Constanța a transmis, într-un comunicat, că regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 de lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 de lei/lună.

”Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător”, a mai transmis Primăria Constanța.

Conform municipalității, aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament care le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil.

Hotelierii au acuzat și ei prețul mare

Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 de bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării.

La acest moment, în stațiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare contractate, doar 100 sunt cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar, a mai transmis Primăria Constanța.

Taxa de parcare la Constanța și Mamaia a fost reintrodusă din luna mai, iar costul este de 4 lei pe oră, astfel că pentru 24 de ore, un turist ajunge să plătească aproape 100 de lei, notează Hotnews.

Hotelierii au criticat tarifele foarte mari la parcare, susținând că ar fi unul dintre motivele scăderii numărului de turiști, mai ales la Mamaia.

Pe 14 iulie, Primăria Mangalia a anunțat că a eliminat taxa de parcare în oraș şi staţiunile turistice arondate, până la sfârşitul actualului sezon estival, într-o încercare de a crește numărul turiștilor.

Citește și

Dan Negru a rămas îngrozit de un loc celebru pe litoralul românesc: ”Așa arată în 2022”