--> -->

Panică la benzinării. Mesaj oficial: ”Nu!”

Seara zilei de 9 martie a produs un adevărat tsunami nu doar în trafic, dar și pe rețelele de socializarea.

Informația că prețul benzinei a ajuns la 11 lei pe litru la o benzinărie în Bihor, plus poza aferentă, coroborat cu informațiile venite dinspre Rusia, i-au panicat pe șoferi.

S-au format deja cozi mai ceva decât pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, românii luând cu asalt benzinăriile, mai ales că prețul carburantului a crescut extraordinar de mult în ultima perioadă.

”România nu are nicio problemă”

Virgil Popescu, ministrul Energiei a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj cu scopul de a liniști românii care au luat cu asalt benzinăriile din țară, în special cele din Vestul țării.

”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.

Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris pe Facebook Virgil Popescu, ministrul Energiei, într-un mesaj prin care vrea să liniștească populația.

Pe paginile mai multor publicații locale au circulat în această seară mai multe mesaje prin care se anunță, în mod eronat, că prețul la benzină și la motorină ar ajunge mâine la 11 lei. Informația a fost dezmințită de Ministrul Energiei care îndeamnă la calm.

Citește și

Solicitări extreme ale lui Putin pentru pace