Palatul Mogoșoaia, gazda expoziției ”Anastasis”

Palatul Mogoșoaia va fi gazda expoziției ”Anastasis”, 31 martie-7 mai, în cadrul căreia pictori din România și din Muntele Athos își vor expune lucrările. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă la ora 14:00 în Galeria Cuhnia(unde se afla pe vremuri bucătăria veche) al Palatului Brâncovenesc Mogoșoaia.

Iconari precum Mihaela și Răzvan Lucian Bădescu, George Sorin Nicolae, Cristina-Mariana Balațchi și mulți alții.

În anul 2019, expoziția a fost prezentată și la Palatul Patriarhiei, iar Preafericitul Părinte Daniel a acordat distincții iconarilor.

Expoziția a fost organizată în anii premergători pandemiei, dar odată cu restricțiile impuse a fost sistată și organizarea evenimentului.

Palatul Mogoșoaia:

La circa 15 km de București se află Palatul Mogoșoaia, care timp de aproape 120 de ani a aparținut familiei Brâncoveanu.

Construit în stil românesc renascentist (stil Brâncovenesc), Palatul si Complexul de la Mogoșoaia, îmbină elemente venețiene și otomane, fiind compus din “palatul” propriu – zis, curtea interioară, Turnul Portii, Cuhnia (bucataria veche), Vila Elchingen (vechea casă de oaspeți), ghețăria, cavoul familiei și sera de flori.

În parcul palatului se află Biserica “Sfântul Gheorghe”, livada și grădinile adiacente. Este un loc perfect pentru a petrece o după-amiază în afara Bucureștiului. Poți vizita expozițiile permanente și de sezon, te poți plimba prin grădinile de trandafiri, crini și iriși, poți sta la umbra unui tei sau a coniferelor și poți încheia această minunată plimbare, pe terasa sau salonul „Domnița Bălașa” ale restaurantului “Palatul Mogoșoaia” găzduit la intrarea in Parcul Palatului, lângă generoasa parcare, servind preparate delicioase.

Salonul „Domnița Bălașa” al restaurantului Palatul Mogoșoaia, cu o capacitate de 150 persoane, îmbina stilul Brâncovenesc cu stilul modern.