Ozonoterapia: beneficii explicate de un medic de top

Cum ajută terapia și insuflațiile cu ozon? Ozonoterapia este un concept ”Forever Young”. Sănătate pentru trup, suflet și minte.

Tinerețe fără bătrânețe

Sângele se împrospătează, tenul își recapătă tinerețea, țesuturile sunt mai bine vascularizate, organismului îi este încetinită bătrânețea.

Sună bine, nu? Poate tocmai de aceea a devenit un trend pe care vedetele din showbizul românesc l-au absorbit imediat după ce în Occident este un must have la orice nivel – de la Cristiano Ronaldo la Sharon Stone, de la Donald Trump la The Rolling Stone.

Ozonoterapia nu e doar un boost pentru oamenii hiperactivi sau cu bani, care vor să-și recapete tinerețea pierdută. E și un energizant pentru cei cu program încărcat.

Felicia Oprea, cu multiple calificări în medicina integrativă, a fost invitata emisiunii de specialitate de la Hello, Sănătatea TV, în care a vorbit pe larg despre aceste procedee și beneficiile lor. Mai ales că de la prima ședință de ozonoterapie se schimbă starea, în mai bine.

Nu este o terapie nouă

Terapie cu ozon încă este ”la modă”, fiindcă aduce vindecare și regenerare persoanelor aflate în suferință. Această aplicabilitate datează din timpul primului război mondial, unul dintre efectele terapiei cu ozon fiind bacteriant.

Sunt mii de studii clinice pentru tratamentul cu oxigen/ozon. Ai parte de oxigenare imediată a celulei.

Felicia Oprea, medic primar, dar și cu diverse specializări, a explicat la ce este bine ozonoterapia.

Ultima șansă

”La mine vin oamenii care au încercat toate soluțiile de vindecare, fără rezultat. Nu se exclud investigațiile dinainte, dar abordarea poate fi diversă, complexă, fiindcă în spatele unei afecțiuni sunt nenumărate cauze. O durere lombară a unui om de 35 de ani care lucrează 10-12 ore pe zi, într-un ritm presant, stresant.

Este o hernie de disc mică, fără a necesita intervenție chirurgicală, a primit inflamatoare, face kineto, înot, dar durerea rămâne. Cedează puțin, dar apoi revine. Cum intervenim? Putem face infiltrații regionale pentru a eliberar contractura,

Tragem oxigenul într-o seringă, îl umplem cu aer. Se injectează cantități minuscule, mie îmi place să injecteze pe puncte de acupunctură. Și am liniștit durerea. Dar durerea i-au mai scăzut-o și alții, dar a revenit. Înseamnă că e un mod de viață care mă duce în aceeași poveste.

Și atunci umblăm. La alimentație, la vicii, dacă are, partea emoțională e deosebit de importantă. Facem teste specifice, vedem care alimente sunt bune, care nu sunt, pentru că pot întreține un proces ca un bulgăre de zăpadă. Trebuie reglată partea de alimentație într-un mod profesional. Și echilibrăm emoțional”, a explicat Felicia Oprea.

Pe Felicia Oprea o găsiți la clinica ”Floare de Lotus, pe strada  Str. Lt Ion Marasescu, Nr.2, Bucuresti. Numărul de telefon al clinicii: 0744470138.

Citește și

Joe Biden: ”Interzicem accesul Rusiei”