--> -->

Ovidiu Burcă se înscrie la cursurile PRO: reacția FRF despre cine poate sta pe banca lui Dinamo

După ce a promovat-o miraculos pe Dinamo în Liga 1 (6-1, 2-4 în barajul cu FC Argeș), Ovidiu Burcă pregătește noul sezon.

Tehnicianul în vârstă de 43 de ani nu are licența PRO, necesară pentru antrenorii din Liga 1, de-abia acum se înscrie la cursurile Școlii de Antrenori.

Se înscrie la Școala de Antrenori a FRF: 27.000 de lei cursurile pentru PRO

Ovidiu Burcă a alergat în aceste zile pentru a-și pune la punct actele necesare înscrierii la cursurile pentru licența PRO, necesară pentru antrenorii principali din Liga 1. Înscrierea costă 27.000 de lei.

Având actele în regulă, tânărul tehnician, 43 de ani, se poate înscrie la școala FRF. În 2022, Ovidiu a promovat din al treilea eșalon cu Slatina natală, apoi a preluat Dinamo, pe care, după un start anevoios, a readus-o pe prima scenă. A activat cu licență A, acum are nevoie de PRO.

„O să depun dosarul, ca totul să fie în regulă, au fost etape firești pe care le-am parcurs. O să pot sta astfel de bancă”, a reacționat Ovidiu pentru GSP.

Dinamo mai are doi secunzi cu licență PRO, Iulian Mihăiescu și Sorin Colceag.

Lucian Burchel a explicat de ce Ovidiu Burcă poate sta pe bancă în Liga 1

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a explicat pentru GSP de ce Ovidiu Burcă va putea sta pe bancă în sezonul viitor al Ligii 1: „Conform unei reglementari mai vechi din RSA (art 20, pct 2, alin 1) care este încă valabilă conform căreia, în mod excepțional, un antrenor cu licență UEFA A care promovează cu echipa în Liga 1 își păstrează poziția de A1, cu următoarele condiții: să fie declarat ADMIS la primul curs de licență UEFA Pro organizat de SFA, să nu întrerupă participarea la curs și să absolve cursul”.

Reacția FRF: „Burcă poate antrena în Liga 1”

FRF a precizat că Ovidiu Burcă poate antrena în ediția 2023/2024 în Liga 1! Ajutat de o prevedere regulamentară.

Ovidiu Burcă poate să activeze în ediția 2023/2024 ca antrenor principal al lui Dinamo, chiar dacă nu are momentan licența PRO.

Cu toate că au fost efectuate niște modificări regulamentare în ultimul an, Ovidiu este „salvat” de o prevedere regulamentară care afirmă că „antrenorii care promovează de la Liga 2 la Liga 1 și se înscriu în timpul regulamentar pentru Licența PRO, pot sta un an pe bancă, având aceleași drepturi cu tehnicienii care au deja licența PRO”.

Citește și

Gino Iorgulescu, afacere de zile mari! 1,5 milioane de euro dintr-o tranzacție