Ovidiu Burcă: ”Rețineți, NU rămân în club la Dinamo!”

Ovidiu Burcă (43 de ani), fostul antrenor principal de la Dinamo, neagă ceea ce anunțase acționarul Eugen Voicu, anume că ar urma să rămână alături de club din postura de consilier Red&White, firma care deține pachetul majoritar de acțiuni.

Context

Deunăzi, Eugen Voicu, acționar majoritar la Red&White, compania care deține 80% dintre acțiunile clubului, a anunțat că Ovidiu Burcă va rămâne lângă Dinamo din postura de consilier Red&White:

„Ovidiu este acum colaborator Red&White, am ajuns la o soluție în care va fi, pentru câteva luni, consilierul nostru. Ne va ajuta în anumite situații. Important era să avem un gest de mulțumire pentru efortul pe care l-a depus pentru acest club”.

Ovidiu Burcă, precizare: „Capitolul Dinamo este închis”

În urma anunțului făcut de Voicu, antrenorul care a readus-o pe Dinamo în prima ligă a venit cu o precizare pentru GSP.ro. Ovidiu Burcă susține că nu rămâne la clubul alb-roșu în nicio formă:

„NU rămân în club și NU sunt sau voi fi implicat în vreo decizie în ceea ce privește managementul de orice fel al clubului, lucru pe care l-am precizat foarte clar în conferința de presă susținută în momentul când am decis să ne oprim.

Pentru moment, capitolul Dinamo este unul închis. Ma odihnesc puțin și mă voi implica total într-un viitor proiect care să fie la nivelul ambițiilor mele profesionale. Am o relație bună cu toți cei de la Dinamo, la fel cum am avut peste tot unde am profesat.

Viața merge înainte iar eu vreau să mă concentrez exclusiv pe cariera de antrenor”.

Au încercat cooptarea lui Ovidiu Burcă în acționariat

Surse ale GSP.ro transmit că rolul de consilier despre care a vorbit Voicu nu este ceva formal, propunerea din partea Red&White fiind mai degrabă de natură amicală.

Conducerea Red&White a încercat să îi ofere lui Ovidiu Burcă un pachet important de acțiuni în cadrul societății, dar antrenorul a refuzat, pe motiv că nu este tentat de a reveni într-un rol administrativ.

Ovidiu Burcă a antrenat-o pe Dinamo între iulie 2022 și noiembrie 2023. Anterior experienței de antrenor a fost director sportiv la Oțelul Galați, apoi președinte la Rapid București.

Citește și

Șefa ANM a oferit detalii despre noul val de frig și ninsori. Cât va dura