Ovidiu Burcă: ”Proiectul va fi construit în jurul lor”. Ce spune despre șansele la play-off

Ovidiu Burcă, antrenorul celor de la Dinamo, a vorbit despre victoria convingătoare reușită de „câini” în fața Unirii Constanța, scor 6-0, în etapa #17 din liga secundă.

Tehnicianul îndeamnă la pragmatism și spune că drumul roș-albilor către play-off începe abia sâmbăta viitoare, în deplasarea de la Sibiu cu Șelimbăr, echipa antrenată de fostul coechipier Claudiu Niculescu. În intervenția sa, Burcă a avut și un mesaj pentru fani.

”Ne așteaptă un meci infernal la Sibiu!”

”Pentru noi, campionatul începe săptămâna viitoare. Astăzi a fost o repetiție. Am întâlnit o ecghipă care abia s-a format în ultimele săptămâni. A fost un antrenament pentru sâmbătă, ne așteaptă un meci infernal la Sibiu!

Vom întâlni o echipă care s-a schimbat foarte mult. Știu că au fost multe schimbări la nivelul lotului, a venit și Claudiu Niculescu. Îl știți, e un antrenor cu o foarte mare experiență, un antrenor care poate că merita mai mult respect atunci când a fost la Dinamo. Întâlnește echipa lui de suflet, dar va face tot posibilul să câștige, interesul personal primează.

Sunt mulțumit de modul în care am jucat azi. Domnul Nastai a avut o misiune aproape imposibilă, chiar dacă am văzut la ei niște jucători pe care i-am văzut și la Liga 2, la Liga 1. Îl compătimesc. El începuse prima parte a campionatului cu niște copii care arătau un fotbal de calitate, începuseră un proces, dar am văzut că apoi s-au oprit”, a spus Burcă, cel care a subliniat apoi importanța fanilor.

Peste 3.000 de specatori au venit pe ”Arcul de Triumf” la primul meci oficial al lui Dinamo din 2023.

”Dragostea pentru Dinamo nu trebuie să înceteze”

”Contează mult să avem suporterii aproape. Era greu să îi avem la Giurgiu în număr mare, acum aproape au umplut stadionul, au văzut goluri, au plecat acasă fericiți. Mulți dintre ei au suferit și s-au îndepărtat de echipă, dar cred că reușim să-i readucem înapoi. Retrogradarea nu înseamnă finalul, dragostea pentru Dinamo nu trebuie să înceteze”, a afirmat tehnicianul.

Istoria clubului te condamnă să câștigi fiecare meci, noi suntem aici pentru a face tot posibilul să promovăm încă de anul acesta. Dar trebuie să fim așezați, pragmatici. Obiectivul intermediar e calificarea în play-off.

Va fi un play-off interesant dacă vom reuși să ajungem acolo, cu multe echipe de mare tradiție. Nivelul ligii secunde a reușit să crească enorm în ultimii ani. Faptul că aceste branduri se întorc în elita fotbalului românesc e un lucru de bun augur”, a spus Burcă, la microfonul Digi Sport.

”Lumea se așteaptă la investiții fantasmagorice”

Ovidiu Burcă a comentat și schimbarea acționariatului de la Dinamo, vorbind despre importanța suporterilor și despre proiectul afaceriștilor care au cumpărat pachetul majoritar de la Dorin Șerdean.

”Le mulțumesc acționarilor fiindcă ni s-au alăturat, au venit într-un moment dificil. Mă bucur că au avut îndrăzneala să vină alături de noi. Sunt oameni serioși, cu un plan bine structurat. Nu se pot schimba lucrurile de pe o zi pe alta, dar alături de cei care sunt acum, Vlad Iacob, Răzvan Zăvăleanu, sunt sigur că pot construi un viitor pentru acest club.

Nu va fi ușor, dar suntem mai optimiști față de acum câteva săptămâni. Vedem o rază de speranță, sunt niște oameni care știu la ce s-au înhămat, care au un proiect. Nu aș vrea să-i uit nici pe suporteri, au făcut un lucru extraordinar în ultimii ani. Cei care au venit lângă noi consideră suporterii ca parte integrantă a noului proiect, care va fi construit în jurul lor.

Împreună cu suporterii, vor găsi soluții pentru a însănătoși clubul din punct de vedere financiar. Lumea se așteaptă la investiții fantasmagorice, dar lucrurile trebuie făcute sănătos”, a spus Burcă.

Citește și

Când intră în vigoare noul Bacalaureat. Apare BAC-ul tehnologic