--> -->

Pe cine laudă Burcă de la Dinamo: ”Muncesc în plus”

La Dinamo este un mixt între jucători tineri și jucători mai în vârstă, iar echipa caută să obțină promovarea în primăvara 2023. Mai sunt trei etape de disputat în sezonul regulat, apoi urmează play-off-ul, acolo unde ”câinii” speră să ajungă.

Noua generație de jucători tineri este diferită, din mai multe puncte de vedere și trebuie să te adaptezi la aceste diferențe, după cum spune Ovidiu Burcă.

Antrenorul lui Dinamo a explicat care sunt problemele în interacțiunea cu jucătorii tineri. Și a dezvăluit care sunt fotbaliștii care muncesc suplimentar.

”Îi împing spre validări din exterior”

”Nouă generație este diferită, există social media, trebuie să găsești alte mijloace pentru a-i conecta la ceea ce îți dorești tu. Au această problemă de a nu își menține concentrarea pe o anumită perioadă de timp. Tind să fac lucruri pentru a da bine în exterior, dar nu pentru a-și satisface lor niște nevoi.

Îi împing spre validări din exterior, din cauza social media, astea sunt principalele diferențe. Există și jucători foarte motivați să reușească, pe unii trebuie să îi mai oprești din antrenamente prea mult. Sunt unii tineri care au antrenori personali, fac antrenamente individuale, există și așa ceva la Dinamo, dar nu doar aici. În presă este mai interesant să prezinți lucruri negative, au impact în rândul oamenilor, este mai plictisitor să îl prezinți pe unul care face antrenamente individuale.

Dintre cei care muncesc suplimentar, Iulian Roșu, străinii, Deniz Giafer, Borcea are și el antrenor personal, Ahmed Bani a început să meargă și el mult în sală, unii făceau asta înainte, unii poate după ce i-am făcut să conștientizeze lucrurile astea”, a declarat Ovidiu Burcă la GSP Live.

”Clubul pe care l-am iubit de mic”

”Pentru mine să ajung la clubul pe care l-am iubit de mic, este o mare provocare și onoare să fac parte din acest proiect.

A fost într-adevăr destul de greu la început, pentru că există o foarte mare stare de incertitudine, lot de jucători, nu știam exact care este anvergură momentului, cât de rău era și cât de negativ, dar ușor, ușor cu mult tact, cu multă dedicare am reușit să stabilizăm lucrurile din punct de vedere sportiv. Eu cred că am readus suporterii lângă echipă, pierdusem odată cu această retrogradare.

Există un suflu nou, sunt alături de noi și acest lucru ne dă multă energie pentru ce va să fie”, a mai comentat tehnicianul.

Citește și

Teodora Stoica, în competiție cu MM: ”Concursuri de dușuri reci”