Ovidiu Burcă: ”Așa am trecut peste greutăți”

Dinamo – CSA Steaua se joacă vineri, de la ora 21:30, pe Național Arena. Biletele sunt puse în vânzare de aproape două zile, se mizează pe o asistență de peste 20.000 de spectatori la acest meci.

Ovidiu Burcă a prefațat partida dintre cele două formații, care este recomandat ca duelul toamnei.

”Am apăsat, am schimbat”

”Eu cred că în primul rând jocul nu se schimbă de la o repriză la alta, eu cred că meci de meci, din punctul meu de vedere, nu știu cât este de vizibil, dar și în meciurile în care echipa nu a acumulat puncte, echipa a început să crească, din punct de vedere al organizării, intensitățîi, fizic. Întotdeauna pauza este un bun prilej pentru a veni cu modificări, să schimbi lucrurile.

Am avut o săptămână în care am discutat cu băieții, că suntem aproape, că lucrurile încep să funcționeze, băieții au simțit acest lucru. În pauza meciului am apăsat, am schimbat anumite poziții ale jucătorilor, am insistat pe curaj, pe încredere, personalitate, cred că ușor, ușor, lucrurile trebuie să între pe un drum mai bun.

Eu încep să îi cunosc mai bine pe jucători, unde dau cel mai bun randament, în ce sistem de joc, de aceea am spus că am nevoie de timp. Trebuie să existe conexiune între jucători și antrenor”, a declarat Ovidiu Burcă pentru Radio Dinamo1948.

”Răbdare”

”E foarte greu de gestionat din punct de vedere al încrederii după trei înfrângeri consecutive, este un element esențial al unui colectiv. După 3 meciuri pierdute, e greu să mergi în fața jucătorilor și să spui că lucrurile merg pe direcția bună, că trebuie să continuăm pe aceleași idei, asta a fost cel mai greu lucru, să rămânem fideli ideilor de acum ceva timp. Eu cred foarte mult în anumite principii de joc, dar nu doar de joc, de viață. Nimic nu se poate construi peste noapte sau foarte ușor.

Trebuie să rămâi fidel unor principii, așa se construiesc echipele, așa se schimbă anumite lucruri, asta e cea mai mare amenințare. Când lucrurile merg greu, ai tendința să îți pui semne de întrebare, să te gândești că poate nu faci bine ceva, jucătorii au tendința să nu mai creadă, poate că antrenorul nu citește bine anumite lucruri.

Asta a fost cea mai mare greutate, dar mă bucur că au rămas concentrați, încrezători, unele lucruri se întâmplă, până la urmă a fost o doua repriză mult mai bună, am ținut mai bine de minge, am avut jucători cu personalitate care și-au asumat în ultimii metri un dribling, șut, trebuie să vină cu creativitate. Unele lucruri nu se pot antrena, eu doar le dau libertate în ultimii metri de teren.

Atitudinea este importantă, starea de spirit a echipei a fost alta, ușor , ușor lucrurile se așează, e greu să fie sinergie după ce vin mulți jucători, în special lucrurile astea mă bucură.

Atmosfera este una bună, am suferit împreună săptămânile astea, dar așa crește grupul. Să știți că aducem jucători de peste tot, ca să creezi o conexiune e dificil. Victoriile nu conectează oamenii, se conectează atunci când sunt momente dificile. În procesul de formare al unei echipe e nevoie de un moment greu, care trebuie depășit, pentru că lucrurile să se sudeze. A fost de ajuns aceste 3 meciuri, să rămânem pe aceeași linie și pe o organizare mai bună a jocului.”, a mai declarat Ovidiu Burcă în emisiunea realizată de Radio Dinamo1948, pentru postul Realitatea Sportivă.

Citește și

Dani Oțil, imagine specială: ”Puteți uita”