--> -->

Ovidiu Burcă a găsit medicamentul pentru Dinamo: ”Apoi echipa a început să urce”

Ovidiu Burcă a mărturisit că el și jucătorii săi au primit energie după omagiul pe care echipa l-a adus joi, 5 octombrie, la mormântul lui Cătălin Hîldan la Brănești, când s-au împlinit 23 de ani de la decesul pe terenul de fotbal al „Unicului Căpitan”.

Dinamo n-a mai bătut CFR Cluj de pe vremea când era în play-off și se bătea la titlu

Roș-albii au patru eșecuri consecutive în Liga 1, iar duminică seară, de la ora 21:30, pe Arena Națională, au meci cu CFR Cluj. O adversară care a răpus Sepsi, scor 3-0, joi seară, în Gruia, o formația care are 9 victorii și o remiză în ultimele 10 dueluri directe cu Dinamo!

Dinamo a învins ultima oară CFR Cluj în urmă cu 11 partide directe, pe 6 mai 2017, scor 3-0 în Gruia, la o lună după un alt succes al „câinilor”, scor 2-0, în Capitală. A fost ultima oară când „haita” s-a luptat pentru supremație în Liga 1, cu Cosmin Contra antrenor, fiind în lupta la titlu până în ultima rundă, încheiind acel sezon pe locul 3.

În prezent, Ovidiu Burcă speră ca, de sus, Cătălin Hîldan să-i vegheze pe „câini”, să poată stopa seria eșecurilor, duminică, să se agațe de un detaliu, mai ales că echipa a ajuns pe loc retrogradabil. Antrenorul de 43 de ani le-a explicat jucătorilor săi ce a reprezentat „Unicul Căpitan” pentru Dinamo, ce va reprezinta întotdeauna pentru suflarea „câinilor roșii”.

„Le-am explicat, încercăm să transmitem mai departe”

„Cătălin Hîldan e un simbol, era determinat, lupta pe teren, noi trebuie să luptăm în continuare să implementăm asta generațiilor ce vor urma. Îl comemorăm, an de an, așa cum merită, pentru legământul lăsat lui Dinamo.

Străinilor de la echipă le-am explicat puțin și la Săftica, și la cimitir la Brănești. Înțeleg chiar dacă vin din alt mediu, înțeleg ce a reprezentat și reprezintă pentru noi.

De fiecare dată când ne aducem aminte de această tragedie, un băiat tânăr a sfârșit pe teren, sunt momente emoționante la mormântul oricui, darămite la cel al lui Cătălin Hîldan.

În general, încercăm să ducem mai departe exact valorile lui. Puțini știu cum era pe teren, cum era ca om, încercăm ca lucrurile astea să le transmitem mai departe, de aceea am vorbit jucătorilor.

Întîmplător, și anul trecut ne aflam tot într-un astfel de moment, nu fericit sportiv, mi-aduc aminte că echipa a început să urce, după o victorie cu Slobozia. Valorile lui ne vor da forță multă în perioada următoare. Nu știu dacă întâmplător sau nu, sunt lucruri care ne depășesc”, a declarat Ovidiu Burcă.

Dinamo a început prost în eșalonul secund, anul trecut, 2 victorii și 5 eșecuri în primele 7 etape, apoi și-a revenit, a prins in extremis play-off-ul, în ultima etapă din sezonul regulat, apoi un loc de baraj, a înfrânt FC Argeș (6-1, 2-4) și a revenit în prima divizie.

Citește și

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine în România