--> -->

Ovidiu Burcă a explicat de ce a renunțat la Alex Pop: „Nu există sentimente”

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, 43 de ani, a transmis suporterilor „câinilor” de ce atacantul Alexandru Pop, 30 de ani, nu a mai continuat în alb-roșu și a semnat cu Concordia Chiajna.

Cătălin Țîră, preferat în detrimentul lui Alex Pop

Dinamo s-a despărțit de Alexandru Pop, 30 de ani, fotbalist ce-a contribuit la revenirea „câinilor” în Liga 1, iar suporterii roș-albilor au protestat în mediul online vizavi de decizia tehnică.

Ardeleanul, cu două reușite foarte importante în cadrul barajului de promovare cu FC Argeș (6-1, 2-4), a ajuns la Concordia Chiajna. Gradul de apreciere al fanilor dinamoviști la adresa sa a crescut în ultimele săptămâni comparativ cu Cătălin Țîră, un alt atacant, ce-a rămas în „haită”, de aceea Ovidiu Burcă a fost criticat de către mulți suporteri vizavi de hotărârea lui.

Pop a înscris 7 goluri în 29 de meciuri pentru Dinamo. Țîră a marcat de două ori în 27 de meciuri.

„Știu că suporterii pot avea simpatii și antipatii”

Ovidiu Burcă a evitat să facă o comparație între cei doi atacanți și a explicat care a fost raționamentul propriu pentru care, sportiv, a renunțat la serviciile atacantului care a locuit o bună perioadă de timp chiar în cantonamentul de la Săftica!

„Nu a fost niciodată problema dacă unul sau altul dintre atacanți. Aveam cinci pe o poziție unică, maximum două, când jocul o cere, Ghezali, Goncalo (n.r. – Gregorio), Hakim (n.r. – Abdallah), Țîră și Pop. Gheza s-a accidentat, în privința celorlalți a trebuit să iau niște decizii. Oricum am da-o, trei dintre ei, rămân în afara primului «11».

Știu că suporterii pot avea preferințe sau antipatii, dar eu trebuie să fiu obiectiv și să aflu cine poate oferi mai multe soluții. Uman, i-am oferit tot sprijinul lui «Popică».

Și încă un detaliu: nu există un caz Alex Pop! Asta fiindcă am tot auzit fel de fel de interpretări. Trebuia să iau o decizie, am luat-o, eu vreau să mă rup de contextul subiectivității și să fiu strict obiectiv”, a explicat antrenorul pentru GSP.

Ovidiu Burcă, ferm: „Probabil, sunt suporterii care mă apostrofau că-l folosesc pe Ghezali”

Alex Pop a fost doar spectator în meciurile din Liga 1 ale „câinilor”, în actuala ediție, impresionându-i pe suporteri imaginea cu el, îmbrăcat într-un tricou cu logo-ul „Doar Dinamo București”, în mijlocul spectatorilor FCSB la Derby de România!

„Repet această idee, cine poate oferi soluții mai bune pentru momentul în care suntem, aceluia îi dau credit. Ce supoziții discută unii sau altul, nu mă interesează. Probabil, sunt tot aceeași care mă apostrofau când jucam cu Ghezali, care mă contestau de ce îl folosesc pe Lamine.

Eu văd niște lucruri pe care alții nu au cum sa le vadă din interior. A fost o decizie extrem de dificilă, uman, trebuie să observ ce poate să-mi aducă fiecare din punct de vedere fotbalistic. Iar la fotbal nu există sentimente”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Citește și

Alți patru artiști care au cântat la UNTOLD au fost amendați de Jandarmerie. Reacția lui Gheboasă: „Nu plătesc”