--> -->

Orlando Bloom și-a găsit dublura istorică în România

Orlando Bloom

Se spune că toată lumea are o dublură pe undeva. Mai exact un om care seamănă foarte bine cu tine deși nu există nicio legătură de rudenie, iar uneori îți găsești geamănul chiar în istorie. Starul de la Hollywood Orlando Bloom și-a găsit-o chiar în România, pe Nicolae Grigorescu, fondatorul picturii românești moderne.

Cine a fost Nicolae Grigorescu:

Nicolae Grigorescu a fost născut pe 15 mai 1838, în comuna Pitaru din județul Dâmbovița și a murit pe 21 iulie 1907, la Câmpina, în județul Prahova. Este primul dintre fondatorii picturii românești moderne, urmat de Andrei Andreescu și Ștefan Luchian.

A început să picteze la vârsta de 10 ani, când a intrat ca ucenic de iconar în atelierul lui Anton Chladek pentru o perioadă de doi ani. Realizările din domeniul picturii religioase sunt: icoanele și praznicarele de la biserica din Băicoi, icoanele de la Mănăstirea Căldărușani, icoana Sfântului Spiridon de la biserica Alexa din București, picturile murale de la Mănăstirea Zamfira, picturile de la Mănăstirea Agapia și de la biserica din Puchenii Mari.

Ca urmare a picturilor sale murale de la Agapia a fost remarcat de politicianul Mihail Kogălniceanu care i-a aranjat o bursă de studii la Paris timp de 5 ani de zile începând cu anul 1861. Artistul s-a alăturat pictorilor de la Barbizon, un sat celebru în acea perioadă, și a urmat calea realismului și mai apoi la impresionalismului.

A participat la Războiul de independență

A participat la Războiul de independență(1877-1878), însoțind armata română în calitate de ”pictor de front”, realizănd la fața locului desene și schițe, care au stat la baza unor mari compoziții.

Din 1979 până în 1990, a lucrat îndeosebi în Franța, fie în Bretania la Vitre, fie în atelierul său din Paris. Din anul 1990 a revenit în țară și s-a stabilit la Câmpina, unde s-a dedicat cu preponderență subiectelor rustice, a pictat portrete de țărănci, care cu boi pe drumuri prăfuite de țară și numeroase peisaje cu specific românesc.

Una dintre picturile sale populare sunt Țăranca voioasă(1894), Atacul de la Smârdan(1978), Portretul marelui ban Năsturel Herescu(1970).

Opera lui Nicolae Grigorescu a fost oferită la licitație de mai multe ori, cu prețuri începând de la 643 de dolari până la 390.955 USD, în funcție de dimensiunea și suportul operei de artă. Din 2006, prețul record pentru o operă a sa este 390.955 USD pentru ”Tărăncuța odihnindu-se”, vândut de Art Mark în 2011.

Cine este Orlando Bloom

Orlando Bloom este un star de la Hollywood, făcându-se cunoscut încă de acum 3 decenii. Bloom a fost născut pe 13 ianuarie 1977 în Cantebury, Kent, Marea Britanie. A debutat ca Noel Harrison în emisiunea TV Casualty timp de doi ani la începutul anilor 90, înainte de a obține primul său rol de film ca Rentboy în Wilde.

Actorul și-a găsit faima la nivel mondial interpretându-l pe Legolas în Stăpânul inelelor și Hobbitul: bătălia celor cinci armate, dar și în Pirații din Caraibe, acolo unde a interpretat rolul lui Will Turner. A câștigat mai mult de 20 de premii toate provenind din rolurile sale ca Legolas sau Will Turner.

Nici în viața personală nu stă rău. El este logodit cu Katty Pery și au împreună începând din august 2020 o fetiță, Daisy Dove Bloom. Ea este primul copil a lui Katty Perry și a doilea pentru Orlando Bloom, care mai are un băiețel, Flyn, în vârstă de 10 ani, cu fosta sa soție, Miranda Kerr, un supermodel din Austria.

Citește și:

ROMÂNIA FRUMOASĂ Competiția care leagă o Cetate de un Castel