Ordinul lui Orban: ”Decontăm asta!”

Astăzi, a fost ședință de Guvern. Premierul Ludovic Orban a cerut miniștrilor în debutul sesiunii ca până mâine să-i transmită vicepremierului Raluca Turcan măsurile luate de fiecare instituție în parte cu privire la epidemia COVID-19. Toate acestea ca până luni să ajungă raportul în Parlament în vederea verificării a ceea ce s-a făcut pe perioada stării de urgență.

Mai mult, premierul a solicitat ca plățile pentru carantină și pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile să fie făcute. Mai ales că, a spus el, și președintele Klaus Iohannis a fost de acord. “La întrunirile cu autoritățile locale am fost de acord cu măsura de decontare a primăriilor pentru susținerea persoanelor vulnerabile la domiciliu. Am avut un proiect de act normativ, dar competența a fost acordată Ministerului Sănătății.

A fost finalizat Ordinul nr. 725 și apare azi în Monitorul Oficial. Primăriile trebuie să depună actele la fiecare direcție de sănătate publică. Și autoritățile locale au fost alocate. Fiți atenți să decontați și pentru carantină, pentru spațiile de carantinare, dar și pentru persoanele care au fost carantinate în centrele pentru îngrijiri persoane în vârstă! Aceste cheltuieli trebuie decontate pentru a nu intra într-o criză bugetară”, a transmis Ludovic Orban.

Citește și

Viorica Dăncilă atacă: ”De aceea a dăscălit Iohannis”

No Comments Yet

Comments are closed