Ordin IMPERATIV al OMS către România și ceilalți: ”Nevaccinații trebuie căutați și convinși”

România, dar și alte țări europene, nu s-au înghesuit să se vaccineze, din diverse motive, în ciuda restricțiilor impuse. Dacă guvernele nu și-au impus punctul de vedere, uneori apăsând accelerația, acum a venit un ordin ”de sus”.

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar „să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze”, a declara Mike Ryan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi pentru situaţii de urgenţă, relatează EFE.

Care ar fi punctele de impact

Această sarcină trebuie desfăşurată la nivel global şi, „mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente”, a precizat Ryan într-o sesiune cu internauţii pe reţelele de socializare.

O altă prioritate trebuie să fie „garantarea că toţi lucrătorii sanitari sunt imunizaţi şi că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate”, a adăugat expertul OMS, scrie agerpres.ro.

De la țară la țară

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, având în vedere că fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei.

Expertul irlandez a subliniat că, deşi există obiective comune precum cele citate anterior, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările.

Citește și

Rareș Bogdan demisionează din Parlamentul European, pentru a fi ministru: ”Pentru domnul Ciolacu”