Orban și ai lui avertizați oficial în privința Legii pensiilor: ”Asta trebuie să se aplice”

Începutul toamnei poate aduce mișcări de protest vizavi de decizia legată de majorarea pensiilor. Parlamentul e pregătit să respingă ordonanța ce prevede majorarea acestora cu 14 la sută, începând cu prima zi a lunii septembrie. Chiar dacă PSD a solicitat PNL să respecte legea și să majoreze pensiile cu 40 %, așa cum a fost stabilit.

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a susținut astăzi că Guvernul nu are de ales și trebuie să majoreze pensiile cu 40 la sută. El a adus în discuție faptul că Legea Pensiilor este o lege veche, din 2018, astfel că PNL va fi obligat să majoreze pensiile.

”Din câte îmi amintesc, a fost votată de toată lumea. Iar acolo scrie că pensiile se majorează cu 40%, de la 1 septembrie 2020, iar în Legea bugetului de stat pentru anul acesta, suma a fost prevăzută.

Dacă acum au făcut o ordonanţă prin care vor să majoreze doar cu 14%, acea ordonanţă a ajuns în Parlament şi dacă în Parlament va fi respinsă se poate ataca la Curtea Constituţională legea de respingere a ordonanţei. Dar legea de majorare cu 40% a pensiilor rămâne, nu se amână. Dacă ordonanţa prin care s-a modificat şi se spune că pensiile se majorează doar cu 14%, nu cu 40, este respinsă în Parlament, rămâne legea cu 40% care trebuie să se aplice”, a explicat Zegrean la România TV.

Tripleta Florin Cîțu – Violeta Alexandru – Ludovic Orban a vrut să dribleze orice tentativă de a negocia și de a discuta pe tema pensiilor, până când au fost presați de PSD, dar ideea majorării cu 14 la sută nu mulțumește pe nimeni.

”Din primul moment am spus că vom crește pensile în 2020. Da, le vom crește. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, vreodată.

PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă. În acest context economic global dificil, am reușit să facem acest efort și să creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Știm cât de importante sunt aceste sume pentru români. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o țară care să facă astfel de eforturi în plină criză economică. Ar trebui să veniți să vă cereți scuze pentru că i-ați mințit pe români”, a explicat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, la Digi 24.

Citește și:

Adriana Bahmuțeanu vrea să fie primar! Surpriza zilei, unde va candida vedeta TV

No Comments Yet

Comments are closed