Orban, măsuri importante anunțate pentru cei care merg la mare și în spații aglomerate

Luna august era luna concediilor, dar în România va sosi cu noi restricții ce sunt preconizate de autorități. Momentan, astăzi, premierul Ludovic Orban a anunțat că ar putea exista noi reglementări printre care și limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone, precum și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise, aglomerate.

Tot astăzi urmează a se ține o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Iar mâine ședință a Guvernului, în cazul în care se va considera că este necesară o modificare a deciziilor referitoare la starea de alertă.

”Există discuții legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde gradul de răspândire este mai mare, deci nu la nivel național. Vorbim de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor”, a declarat Ludovic Orban.

Cine va decide vizavi de obligativitatea purtării măștilor de protecție în public? Comitetele locale pentru Situații de Urgență, după ce vor analiza situațiile din teren.

”Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber”, a conchis Orban.

Citește și:

Vești despre alocațiile copiilor. Vezi cu cât se majorează

No Comments Yet

Comments are closed