--> -->

Orban: ”Mă voi implica cu toată forța pentru demiterea lui Iohannis. Spirala nebuniei”

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a lansat din nou un atac virulent la adresa președintelui țării, Klaus Iohannis, amenințându-l frontal. La Realitatea Plus, fostul premier a recunoscut că se va implica total într-un demers de demitere din funcție a șefului statului.

”El a determinat criza”

”Suspendarea președintelui… Aici trebuie să știm foarte clar că suspendarea duce la referendum și la demitere, iar aici eu vă spun cu extrem de mare seriozitate și responsabilitate, având o parte de răspundere pentru realegerea lui Iohannis în 2019, deși atunci era cu totul și cu totul altceva și nimic nu indica că va putea să ajunga într-o asemenea spirală a nebuniei: mă voi implica cu toate forța pentru demiterea președintelui.

E cel mai mare rău, la ora actuală. Cel mai mare rău din viața politică. Cel care a determinat criza este Klaus Iohannis”, a declarat Orban.

”Se comportă ca un turist român în România”

Fostul premier nu l-a iertat pe Iohannis pentru că l-a susținut pe față pe oponentul său, Florin Cîțu, pentru șefia liberalilor.

”Avem un președinte care a luat-o razna complet. Se comportă ca un turist străin în România, ignorându-și complet obligațiile pe care le are față de cetățenii români și acționând evident împotriva interesului României”, a spus Orban.

”Cred că nu își termina mandatul, vă spun sincer”, a adăugat el. ”Eu cred că în curând toate formațiunile politice or să voteze (n.red suspendarea din funcție a șefului statului)”, a menționat fostul lider PNL.

Întrebat dacă el crede în varianta suspendării preşedintelui, Orban a răspuns: ”Cu siguranţă”.

Citește și

Șapte milioane de persoane au fost vaccinate cu o doză. Valeriu Gheorghiță: ”Mulțumesc, dragi români!”