--> -->

Orban despre marele pericol de la secțiile de votare: ”Nu avem cum să-i testăm pe toți!”

Hai la vot, duminică, 27 septembrie, doar că mare atenție! Membrii secțiilor de votare nu vor fi testați pentru depistarea COVID-19, a anunțat Ludovic Orban, miercuri, la Galați. Premierul a fost în campanie electorală și a răspuns astfel diverselor persoane ce-au pus această întrebare în spațiul public.

Șeful Executivului a admis faptul că România nu are posibilitatea de a-i testa pe toți cei care vor participa la procesul electoral. Cu toate că a crescut capacitatea de testare pentru noul virus, a spus primul ministru, laboratoarele nu au posibilitatea de a-i testa pe toți membrii secțiilor de votare de la alegerile locale de duminică.

”Este foarte dificil de pus în practică. Am mai auzit astfel de puncte de vedere. Deși noi am crescut capacitatea de testare, în România sunt în jur de 32.000 de persoane. Obligația centrelor de testare este aceea de a asigura testarea pentru cei care se află în situația de definiție de caz, cei care au simptome, cei care au istoric de deplasare, care au participat în situații unde au existat riscuri de infectare.

Fiind o capacitate limitată, gândiți-vă că în fiecare birou electoral de secție de votare sunt 11 reprezentanți ai partidelor. Calculați și dumneavoastră, înmulțiți cu câteva zeci de mii de secții de votare câte sunt în România, am ajunge la un număr extrem de mare pentru care nu ar exista efectiv capacitatate de testare”, a declarat Ludovic Orban la Galați.

Citește și

Veste mare și bună: când se pot reîntoarce oamenii pe stadioane. Anunțul ministrului Stroe, când se va juca handbal