--> -->

Orban despre cenzura presei: ”Putinistă”

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a reacționat din cauza proiectului prin care guvernul, DSU și alte ONG-uri ar urma să cenzureze presa care critică guvernul!

Fostul premier a avut cuvinte dure la adresa unei asemenea idei (aici detalii despre planurile guvernanților).

”Sper că e știre falsă”

”Sper că este o știre falsă. Că tot se referă la fake news. Cică guvernul lor (nu al nostru) lucrează cu CNA, cu DSU și cu alții la o platformă de detectare a știrilor false din media și online în contextul războiului din Ucraina.

În algoritmii propuși ar urma să fie suspectată de propagandă pro-rusă orice știre în care președintele, premierul sau guvernul sunt considerați corupți sau incompetenți.

”Au luat-o razna complet”

Dacă este adevărat, este clar că oficialii guvernamentali au luat-o razna complet. Democrația înseamnă pluripartidism și libertate de exprimare. Înseamnă putere și opoziție. O asemenea propunere ar fi curat putinistă.

Nu cine critică guvernul și președintele este parte a propagandei ruse, ci comunistoizii care vor să interzică libertatea de exprimare a opoziției din societate. Exact asta face Putin în Rusia.

Îi bagă în pușcarie pe opozanți, închide presa liberă, blochează platformele de social media. Ca să nu mai zic că se induce ideea perversă că cine critică guvernul este cu rușii. Eu voi critica la fel de sever guvernanții, indiferent ce aberații antidemocratice născocesc. Și sunt convins că nimeni nu se va duce pe fenta lor, scrie Orban.

Citește și

Il Luce: sumă uriașă blocată de război!