Orban a dispus organizarea unor piețe volante. Care este situația Pieței Obor

Printre restricțiile ce se vor aplica de luni, 9 noiembrie, se numără și închiderea piețelor. Totuși, există posibilitatea organizării unor piețe volante, care se vor face zilele viitoare.

Premierul României Ludovic Orban a discutat despre problema piețelor închise la interior cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și cu președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță. În București, astfel de piețe ar urma să fie organizate în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, informează Digi24.

Orban a încercat să se apere pe el și pe Guvernul său. ”Unii încearcă să facă o întreagă campanie, că noi avem ce-avem cu producătorii autohtoni. E o mare prostie! Noi trebuie să asigurăm producătorilor autohtoni, repet – autohtoni – pentru că în piețele din București sunt foarte mulți intermediari care n-au nicio bucată de pământ”, a spus Ludovic Orban. Șeful Guvernului a precizat că va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică să susțină autoritățile locale în amenajarea acestor spații.

De asemenea, Ludovic Orban i-a transmis lui Robert Negoiță, că piețele volante trebuie să apară și în celelalte orașe din țară. Premierul a discutat și cu mai mulți primari din țară despre problema piețelor. La rândul său, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că piețele Obor și Cremenița își vor putea muta activitatea în aer liber în zilele următoare, pentru a putea rămâne în continuare deschise în urma anunțului că vor fi închise piețele acoperite.

El a anunțat astfel că una dintre variantele pe care administrația Sectorului 2 este ”pregătită să o urmeze” este mutarea tarabelor afară, sub corturi. Primarul anunță și că magazinele de la etajul unu şi doi vor rămâne astfel deschise cu un circuit limitat şi respectat strict.

Citește și

FOTO Cum a replicat MM Stoica la scandările dinamoviștilor