--> -->

Orașul din România recomandat de revista Time: ”Ușor de luat la pas”

În România avem localități apreciate în întreaga Europă. Cea mai clară dovadă este topul celor mai frumoase locații de vizitat în 2023 realizat de revista Time.

Aici găsim și un oraș din România, alături de Viena, Barcelona, Budapesta ori alte orașe din Thailanda.

Turiștii care își doresc un city break accesibil în Europa au de unde alge. Topul celor mai frumoase locații de vizitat în 2023 este unul cât se poate de tentat. Avem orașe destul de mari de pe continent, care pot fi destul de accesibile pentru unele persoane.

Timișoara – moment istoric

Surpriza a fost însă orașul din România care a fost introdus și el în topul realizat de revista Time. Este vorba despre Timișoara, care de altfel are o istorie aparte. Acesta a fost și primul oraș din Europa care a introdus iluminatul stradal electric în 1884.

De asemenea, cei care ajung în Timișoara se pot bucura de expoziții, festivaluri, dar și de o mulțime de concerte. Astfel, dacă plănuiești o vacanță aici, cel mai probabil nu vei regreta, având în vedere obiectivele pe care le poți vizita și evenimentele la care poți participa.

Ce scrie revista Time despre Timișoara?

În primul rând se vorbește despre arhitectura ornamentată în stil secesionist și vienez, pe care o regăsim acolo. De asemenea, orașul din România mai are și o structură multietnică și care se reflectă și în bucătăria sa, arată sursa citată.

Pentru cei care iubesc plimbările pe jos, tot Timișoara este cea mai bună alegere. Există parcuri și de asemenea, orașul este de altfel și unul destul de prietenos cu mediu, după cum relatează sursa citată. Revista amintește și de cel mai mare parc forestier din țară.

”Ușor de luat la pas și din nou navigabilă, în urma refacerii Canalului Bega, Timișoara este angajată în direcția sustenabilității, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, scrie Time.

Ce alte mari orașe regăsim în acest top

Avem destinații din Europa, dar și de pe alte continente. De la Budapesta, Napoli ori Viena, până la Ierusalim, Ollantaytambo în Peru, Phuket în Thailanda, ori Dakar în Senegal. Și Insula Cangurilor din Australia a fost inclusă în acest top.

Menționăm faptul că Timișoara, care de altfel a fost introdusă în acest top, a fost aleasă și Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Citește și

FRF spune că federația maghiară MINTE că UEFA i-a permis afișarea la meciuri a steagului Ungariei Mari