Orașele din România care au intrat în topul mondial al fericirii

De mai multă vreme, statisticienii sunt interesați, printre altele, să găsească orașele din Europa unde se trăiește cel mai bine. Ai căror oameni conduc în topul fericirii!

Cluj și Brașov într-un club select

Cluj-Napoca şi Braşov sunt printre primele oraşe din România care au intrat în topul mondial al fericirii – potrivit unor date apărute într-un studiu ce include 250 de locaţii din întreaga lume, informează Rador Radio România.

Rezultatele subliniază diversitatea nevoilor specifice diferitelor grupuri de locuitori – de la copii şi studenţi până la profesionişti şi persoane în vârstă.

Cum s-a calculat

În context, se observă şi o diferenţă semnificativă în percepţia fericirii în funcţie de contextul local şi de politicile implementate.

Pentru realizarea topului, au fost luate în considerare cinci domenii, care influenţează direct starea de fericire a cetăţenilor: de la comunitate, la guvernare, mediul înconjurător, economia sau mobilitatea.

Pe primele locuri în clasamentul celor mai fericite oraşe din lume se află Aarhus din Danemarca, urmat de Zurich – din Elveţia şi Berlin în Germania.

Citește și

Moldova și Ucraina încep negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană