--> -->

Oprescu, dat în urmărire generală, ar fi în Austria. Șoferul lui, arestat

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat vineri la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Decizia pronunțată la Curtea de Apel București (CAB) este definitivă.

Sorin Oprescu nu a fost găsit la domiciliu, nici la imobilul din Capitală, nici la Ciolpani, de aceea a fost dat în urmărire generală.

Și Bogdan Popa dat în urmărire generală

Mai mult, oamenii legii l-au ridicat pe fostul șofer al lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca. Acesta este condamnat la 7 ani și două luni de închisoare, în același dosar în care este vizat și fostul edil general al Capitalei!

Cristian Stanca este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat în variantă agravată, dar și de complicitate la dare și luare de mită.

Apoi, având în vedere că nu a fost găsit la domiciliu, Bogdan Popa a fost dat în urmărire generală pe site-ul Poliției Române. De asemenea, pe numele lui a fost emis și un mandat european de arestare. Popa a fost condamnat la 13 ani și 4 luni.

Fostul director al Administraţiei Cimitirelor, Bogdan Popa, este cel care, conform DNA, i-a dat lui Sorin Oprescu 25.000 de euro la Ciolpani, în septembrie 2015.

Sorin Oprescu ar fi ieșit din țară pe la Giurgiu

Ultimele informații arată că fostul primar al capitalei ar fi părăsit teritoriul României în urmă cu două săptămâni. Potrivit unor surse citate de Digi 24, Oprescu ar fi ales să iasă din România pe la punctul de frontieră Giurgiu.

Conform jurnaliștilor de la Antena 3, Oprescu s-ar afla în Austria, la fiul său, la care a plecat în urmă cu aproximativ o lună. Aceeași sursă a notat că Oprescu s-ar fi pensionat și ar fi renunțat astfel la activitățile de la Spitalul Universitar.

De ce a fost inculpat

Sorin Oprescu a fost acuzat că în septembrie 2015 a primit în locuinţa din Ciolpani 25.000 de euro de la Bogdan Popa, fostul director al Administraţiei Cimitirelor. În rechizitoriul DNA se arăta că banii proveneau din acte de corupţie.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro de la Sorin Oprescu. Aceiași magistraţi au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, pe strada Herăstrău.

În același context a fost menţinut sechestrul asigurator asupra imobilului situat pe strada Covrigarului, din satul Ciolpani. Ne referim la o casă cu suprafaţă de 526 mp şi la un teren de 895 mp.

Mai mult, fostul primar al Capitalei trebuie să plătească şi 50.000 lei pentru cheltuielile judiciare. Inițial, Sorin Oprescu fusese condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Citește și

Piedone, 4 ani cu executare în ”dosarul Colectiv”: „Ca pe un câine”