--> -->

Omul cu pasele de la Dinamo: ”Sincer, nu văd o diferență mare de celelalte”

Christian Ilic, 27 de ani, a fost adus să fie unul dintre fotbaliștii responsabili cu assist-ul în echipa lui Ovidiu Burcă.

A reușit două pase decisive, una în Cupa României, apoi în ultima etapă a Ligii 1 cu CFR Cluj (1-1), la reușita lui Hakim Abdallah. Croatul este considerat în echipă drept unul dintre cei capabili să ridice nivelul de calitate și de eficacitate al jocului „câinilor”.

6 meciuri a adunat Ilic în tricoul „câinilor”, având două pase decisive

„Păstrez totul simplu și acționez rapid”

În continuare, fotbalistul s-a prezentat fanilor, în detaliu. Și a oferit optimism, având în vedere că Dinamo este penultima în Liga 1.

„Cred că am încercat să fiu cât se poate de calm pe teren, să mă focusez pe lucrurile mele. Dacă jucăm într-o atmosferă cum a fost cu Rapid, nici măcar nu le iau în considerare, pentru a le aduce în alt mod. O altă calitate a mea este să încerc să păstrez totul cât mai simplu posibil.

Să acționez rapid, aceasta este forța mea cea mare.

Și, bineînțeles, atacul spațiului, simțind când este timpul să merg în spațiul respectiv, să mă uit înainte de a ajunge mingea la mine ca să știu ce am de făcut apoi. Fotbalul este tot mai mult un joc al minții”, a declarat Ilic într-un interviu acordat paginii de Facebook a ”câinilor roșii”.

”Dacă vom corecta micile erori”

Nu este impresionat de adversarii de până acum. Sau, mai bine zis, crede că Dinamo își va reveni curând.

”Sincer să fiu, pe teren, nu am resimțit o diferență foarte mare între echipe. Chiar dacă n-am câștigat. Cred că le-am oferit șanse simple de a marca, au fost greșelile noastre. Dacă vom corecta micile erori, va fi bine. Personal, nu văd o diferență mare între Dinamo și celelalte, nu suntem departe.

Sunt o echipă nouă, oameni noi, o altă ligă, dar am arătat că jocul nostru poate lucra bine. Nu suntem atât de departe de ele!

Mister încearcă să joace alt stil de fotbal în fotbal, e singurul din România, mai mult cu mingea, mai multă posesia, mai mult control. Cred că acest stil se potrivește la Dinamo, putem să facem să fie perfect. Dacă ne uităm la marile cluburi, vedem că tot la fel încearcă. Acum se pune accent pe posesie și pe poziționare. Gândim mai mult la atac decât la apărare”, a declarat Christian Ilic.

Citește și

Mihai Morar le bate obrazul lui Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea după ce Antena 1 i-a dat afară de la ”Chefi la cuțite”