Omul care l-a pus pe Straton pe liber: ”Nu sunt Zidane, dar știu cu mingea”. O personalitate puternică

Unul dintre cei nouă fotbaliști aduși în acest mercato de spaniolii care au preluat Dinamo este René Roman Hinojo. Portarul va împlini 37 de ani în decembrie, dar a semnat pe două sezoane cu “câinii”, deși are experiență numai în eșalonul inferior din Spania. În ediția 2007-2008, a fost de trei ori rezervă la Betis Sevilla, în LaLiga, mai are în CV șapte partide în Copa del Rey: trei victorii, trei eșecuri, o remiză.

Ziariștii spanioli îl caracterizează ca pe un portar dedicat echipei căreia îi apără buturile, cu forță fizică și mentală. Portretul goal-keeper-ului îl prezintă pe Rene ca un om cu personalitate puternică. GSP a pus cap la cap mai multe declarații ale jucătorului din interviurile acordate în ultimii ani și iată cum este spaniolul!

”Cum am devenit portar? Am început fotbalul cu un prieten. Unul trebuia să lovească mingea, celălalt s-o oprească. Prietenul meu era foarte bun în câmp, așa că mi-a venit mie rândul să intru între buturi. Și-am rămas acolo. În plus, și bunicul meu a fost goal-keeper, dar nu a ieșit din provincia Cadiz.

Începutul meu în fotbal m-a prins și ca mijlocaș, și ca vârf. Alternam. Apoi, am realizat care e scopul meu. La cadeți, deja antrenorii îmi ziceau: “Hai, rămâi în poartă!”. Nu sunt Zidane, dar pot jongla cu mingea când echipa are nevoie.

Încerc mereu să uit greșelile pentru că nu aduc nimic bun. Ele fac parte din joc și încerc mereu să le las deoparte. Concentrarea joacă un rol fundamental, vreau să fac să existe cât mai puține erori. Încerc să învăț din erori și să întorc pagina”

Am menținut întotdeauna un mediu de lucru bun cu colegii mei, indiferent dacă joc sau nu. Acesta este cu adevărat important. Încerc să ușurez lucrurile. Îmi place să fiu în legătură cu echipa, să comand și să comunic foarte mult cu cei din câmp”.

Citește și

Iohannis, încă o tură de critici. Vedeți cui se adresează

No Comments Yet

Comments are closed