Omagiu pentru George Enescu: ce a decis Primăria din Paris

Consiliul Primăriei din Paris a votat decizia ca o piață din capitala Franței să poarte numele marelui compozitor român George Enescu.

Ambasadorul confirmă

Anunțul a fost confirmat de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu. ”În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piaţă în Paris care va purta numele genialului artist.

Azi dimineaţă, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeaşi hotărâre”, a scris Luca Niculescu pe Facebook.

Localizare

Piaţa George Enescu va fi nu departe de Opera Garnier din Paris, locul în care compozitorul şi violonistul român şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor în care a locuit în capitala Franței.

”Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi preşedinţi, Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron.

De la prezenţa Orchestrei Naţionale a Frantei la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei ”Oedip” la Opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România şi Franţa le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naştere”, a precizat Luca Niculescu.

Discuţiile despre denumirea unui loc emblematic în Paris care să poarte numele lui Enescu sunt de peste un an, a precizat ambasadorul României la Paris.

Citește și

ÎPS Teodosie și-a schimbat mesajul: ”Boala aceasta nu este o ficţiune, e o realitate”