--> -->

Boicotul Universității Craiova după neacceptarea României în spațiul Schengen

Universitatea Craiova a decis să protesteze după ce România nu a fost acceptată în spațiul Schengen.

Azi, România a ratat intrarea în spațiul Schengen după ce Austria a blocat aderarea, iar Olanda a votat și ea împotrivă pentru a bloca Bulgaria la consiliul JAI de la Bruxelles.

Trei reacții adverse

După anunțul de la Bruxelles, CSU Craiova a decis să protesteze împotriva firmelor care au legături cu Austria.

Clubul patronat de Mihai Rotaru a anunțat că va întrerupe colaborarea cu banca Raiffeisen, cu acționariat austriac. În plus, oltenii nu vor mai folosi combustibil de la compania OMV-Petrom. Mai mult, oltenii nu vor mai face nici cantonamentul de vară în Austria, urmând a alege altă destinație.

”Nu mai acționăm după dictonul: ”Capul plecat, sabia nu-l taie!””

”În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom.

Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile.

Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: ”Capul plecat, sabia nu-l taie!“”, apare scris în comunicatul oltenilor.

Citește și

Politicienii români condamnă Austria: ”Să se aștepte la asta!”