Olivia Steer: ”Zelenski? Nu cred!”

Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu, s-a remarcat cu ocazia pandemiei pentru opiniile sale care au contrazis multe din recomandările lumii medicale, iar acum și-a expus opinia vizavi de situația politică după invadarea Ucrainei.

Reacții după controversă

Steer a reamintit, pe Facebook, că Zelenski a ajuns președinte după ce inițial a fost vedetă în showbizz.

„Volodimir Zelenski este un politican ucrainean, fost actor și comediant, distribuit în rolul vieții lui, acela de președinte al Ucrainei, în 2019 (la numai 41 de ani)”, a scris Steer pe Facebook.

Ulterior, Oliviu a comentat: ”Adică? Nu e un bărbat matur, responsabil, cu multă experiența politică, cu doctorate peste doctorate in domenii economice, administrative & more? Nu cred!!!”.

Deja au apărut primele reacții contra ei, atât din lumea showbizz-ului, cât și din partea celor ce o urmăresc. Printre ei și Mihai Găinușă.

Speranțe de pace?

În tot acest timp, ni se transmite din Rusia că ar fi speranțe de pace.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski ar accepta propunerea președintelui rus Vladimir Putin și ar fi gata să negocieze pacea și încetarea focului, a declarat sâmbătă secretarul de presă al lui Zelensky, Serghei Nikiforov, notează agentia TASS.

„Trebuie să resping acuzațiile că am refuzat să avem discuții. Ucraina a fost și este întotdeauna gata să negocieze pacea și încetarea focului. Este poziția noastră permanentă. Am acceptat propunerea președintelui rus”, a scris el pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Nikoforov, sunt în desfășurare consultări cu privire la locul și timpul negocierilor. Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală, a menționat el.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat mai devreme că Putin este gata să trimită o delegație la Minsk pentru discuții cu Ucraina. Mai târziu, el a spus că, ca răspuns la inițiativa de a purta discuții în capitala Belarusului, partea ucraineană a sugerat Varșovia ca un posibil loc de desfășurare și încă mai târziu a pierdut contactul.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un discurs televizat joi dimineață că, ca răspuns la o solicitare a șefilor republicilor Donbass, a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care au suferit abuzuri și genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Liderul rus a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene.

Când a clarificat evoluțiile în desfășurare, Ministerul rus al Apărării a asigurat că trupele ruse nu vizează orașele ucrainene, ci se limitează la lovirea chirurgicală și la incapacitatea infrastructurii militare ucrainene. Nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile.

Citește și

Denise Rifai: ”Alo, oare avem ceva?!”