Olivia Steer a luat o decizie radicală: se retrage total din viața publică

Olivia Steer, celebră pentru opiniile sale care au generat controverse în ultimii ani, a anunțat că se va retrage din viața publică.

”Rămâne secretul vostru”

Ea susține că opiniile pe care le-a exprimat i-au provocat mult rău și de acum va prefera să se concentreze pe alte lucruri.

„Dacă în ultimii 8 ani, v-am fost de folos cu vreo postare pe teme de nutriție, v-ați simțit puși în gardă de vreo informație medicală, preluată și shareuita aici ori, în baza ei, ați luat hotărâri radicale, care v-au schimbat în bine viața voastră și a copiilor voștri, sau chiar ați început să vedeți, cu alți ochi, știrile oficiale, să nu spuneți nimănui. Rămâne secretul vostru.

8 ani ar însemna, deși nu pare, o viața de om, în care m-am străduit să fie bine, să nu fie rău. Și, în care n-am monetizat si nici n-am capitalizat (să folosesc un jargon drag, in media) nimic. N-am făcut colectă publică, n-am primit sponsorizări, donații, nimic, de la nimeni. Mi-am pierdut jobul și nu m-a mai angajat nimeni. Că cine ar vrea sa se lege la cap cu o conspiraționistă, o negaționistă, o teroristă?

M-am obișnuit să fiu huiduită, linșată, bârfita, amenințată, pentru vina de a avea opinii constituționale nepopulare și tupeul monumental de a le exprima liber. Aș zice că am făcut o formă bizară de jurnalism în folosul comunității, în manieră personală, din care n-am câștigat nimic, ba chiar am pierdut imens, pe atâtea planuri. Îmi rămâne, totuși, respectul de sine, care s-a clădit și consolidat, în ultimii 8 ani, ca nimic altceva.

”Așa e când ești liber, închizi taraba când ai chef”

Azi, închei capitolul jurnalismului de social-media (așa e când ești liber si independent, poți închide taraba, când ai tu chef, nu răspunzi la telefoane și comenzi), nu pentru ca mi s-ar fi înmuiat genunchii, ci pentru ca am spus cam tot ce aveam de spus și vreau să mai și trăiesc.

Am vise frumoase (cine ar fi crezut, nu?!) și m-am apucat deja să lucrez la ele. Voi mai intra, pe aici, să mai postez poze cu pisici, să dau respectuos un bună-dimi și să transmit un cald vă pupik dulce, când voi avea un răgaz. Promit, negreșit! Până atunci, fiți fericiți (adică drepți & autentici). Căci fericirea rămâne singura noastră obligație, de fapt…

La mulți ani, tuturor!”, a fost mesajul postat de Olivia Steer.

Citește și

Viorica de la Clejani și-a schimbat viața și dieta: ”A zis Ioniță că mă lasă, altfel”