OFICIAL Ce se întâmplă cu Starea de Alertă. Vezi ce spune Orban de biserici

Ludovic Orban a dat azi răspunsul așteptat de toți românii la întrebarea “Se prelungește Starea de Alertă?” Prim-ministrul a anunțat că această Stare se poate prelungi începând cu 17 iunie. Guvernul va propune o perioadă adițională de 30 de zile.

Pe de altă parte, Guvernul a anunțat o nouă măsură de relaxare a restricțiilor, cu care face pe plac rivalilor de la PSD: preoții vor avea voie să facă slujba în lăcașele de cult. “Față de situația existentă până în momentul de față, am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. În plus față de decizia de vineri, am luat hotărârea de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor.

Noi nu am închis bisericile în nicio perioadă, s-au permis evenimente cu număr redus. Va fi un număr restrâns de credincioși permis în interior, deci slujbele se vor ține și în interior, și în exterior. Va fi regula de distanțare socială, regula de purtare a măștii în interior, dezinfecție.

Se reiau și activitățile jocurilor de noroc. A fost o adevărată campanie împotriva noastră că dăm drumul la păcănele. Jocurile de noroc înseamnă și loteria, casele de pariuri, altele care se desfășoară în baza legii. Ce nu înțeleg cei care ne critică doar ca să se afle în treabă este că măsurile pe care le-am luat au avut la bază analizele de riscuri epidemiologice.

Am luat decizia deschiderii acolo unde am considerat că riscul e mic sau că prin măsurile luate se poate proteja sănătatea cetățenilor.”, a declarat Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern de azi.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Palatul Administrativ, emblema Craiovei

No Comments Yet

Comments are closed