OFICIAL ”Stadionul Dinamo va fi amplasat la Velodrom”. Totuși, sunt probleme, nu de acte

Veste uriașă pentru suporterii echipei Dinamo! Ministerul Afacerilor Interne şi Compania Naţională de Investiţii au demarat procedura pentru construirea noului stadion în cadrului Complexului Sportiv din Ştefan cel Mare. Acum, directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan, a oferit detalii despre noua arenă.

Stadionul Dinamo ar fi trebuit să se numere printre cele patru refăcute pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti, dar din cauza unor probleme juridice reconstrucția a fost sistată. ”Stadionul va fi amplasat tot în zona Velodromului. Clubul Dinamo a identificat soluții juridice astfel încât să poată preda către CNI o suprafață mai mare de teren decât amplasamentul actual al velodromului, respectiv și terenul de rugby și terenul Piți Varga” a declarat Cefalan, potrivit Digi Sport.

”Pornind de aici lucrăm cu proiectanții pentru a găsi cea mai buna variantă, atât din punct de vedere al capacității cât și din punct de vedere al respectării reglementarilor urbanistice și distanțelor față de proprietățile private adiacente complexului sportiv.

O altă problemă este legată de stația de pompare situată în apropierea velodromului, care colectează atât apa pluvială, cât și freatică. Aceste pompe asigură drenajul și evacuarea apelor din complexul Dinamo, având în vedere că acesta este situat cu 10-12 metri sub cota 0. Vorbim de mai multe bazine și puțuri forate a căror relocare este dificilă, de aceea incercăm înglobarea acestora în noul stadion”, a mai spus Cefalan.

Citește și

Cum ar fi?! ”Uneori, mai bine tai din rădăcină și pleci de la Liga 5”

No Comments Yet

Comments are closed