OFICIAL Se reiau pelerinajele în Israel. Condițiile pentru români

Israelul va permite accesul în țară tuturor turiștilor români vaccinați, într-o primă etapă, doar în grupuri organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face începând cu data de 23 mai 2021, atunci când primele grupuri de turiști sunt așteptate în Țara Sfântă. Călătorii individuali vor putea ajunge în Israel doar după începerea celei de-a doua etape.

“Începând cu 23 mai 2021 o să reluăm pelerinajele în Țara Sfântă. Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu 23 mai, iar accesul se va face pentru toți turiștii români vaccinați, ce fac parte din grupuri de turiști. Astfel, călătoriile individuale încă nu sunt permise, iar grupurile de turiști sunt cele acceptate în Țara Sfântă, începând cu data de 23 mai.”  spune Ecaterina Vîrgolici, Director de promovare al Agenției de Pelerinaje Basilica Travel, a Patriarhiei Române.

Toţi pelerinii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ. Mai este necesar și un test serologic, care să ateste existența anticorpilor, în urma vaccinării.

Acest test serologic nu ar mai putea fi obligatoriu pentru români după semnarea unui tratat între Guvernul Israelului și Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de către autoritățile românești. Guvernul Israelului a trimis deja o propunere de convenție și se află deocamdată în tratative cu oficialii noștri, în așteptarea confirmării Guvernului României.