OFICIAL S-au suspendat Olimpiadele! Situația la zi a testelor + de ce nu se țin olimpiade online

Secretarul de stat pentru învățământului preuniversitar, Luminița Barcari, a făcut azi un anunț important. Olimpiadele vor fi suspendate în anul școlar 2020-2021. Încă nu s-a hotârât ce se va întâmpla cu tezele.

“În anul școlar 2020-2021, competițiile școlare, extrașcolare, așa-numitele olimpiade, se vor suspenda”, a anunțat Barcari. Acesta a adăugat că ”decizia de a organiza doar anumite olimpiade și concursuri școlare în mediul online ar crea o discriminare între elevi“.

”Numărul mare al competițiilor școlare și al elevilor participanți, precum și varietatea modalităților de desfășurare a competițiilor nu permit organizarea competițiilor școlare conform regulamentelor proprii în vigoare“, a declarat secretarul de stat, în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul de stat a menționat că nu exclude renunțarea la teze, dar a precizat că acest subiect este aflat în discuție și se vor lua în calcul și alte modalități de evaluare. ”Fie mergem pe evaluarea sumativă, teza, fie înlocuim evaluarea scrisă cu evaluarea sumativă, dar care să fie notată în mod normal, nu 25% cât reprezintă tema. Mai e și varianta în care să renunțăm la teză”, a spus Luminița Barcari, precizând că încă se discută cu inspectoratele pentru a găsi soluții optime priviroare la modalitățile de evaluare ale elevilor. Subiectul tezelor este unul mai vechi rămas fără o soluție optimă.

Citește și

Cum a reacționat Dinamo, cum a făcut-o CFR Cluj în situații similare! Când se dă cu pumnul în masă