OFICIAL Românii au preferat litoralul bulgăresc. Motivele alegerii

Românii au dat năvală în vecini, în această vacanță de vară în plină pandemie. Românii sunt pe locul 1 în topul turiștilor străini în Bulgaria. Turiștii români au preferat anul acesta hotelurile de 4 și 5 stele, cu regim ultra all inclusive. Durata medie a sejurului a fost de 5 nopți și facilitatea preferată de români a fost accesul direct la plajă, relatează Mediafax.

Atrași de prețurile mai mici, dar și de permisivitatea în limitele respectării normelor de distanțare, în afara destinațiilor interne, românii au ales Bulgaria datorită avantajului proximității, al resorturilor all inclusive, al calității plajelor. Au fost discounturi generoase de până la 40 la sută față de anii trecuți și gratuitate a serviciilor pentru copiii sub 12 ani.

Conform unui comunicat al grupului hotelier HVD din Bulgaria, românii caută în mod special variante all inclusive sau chiar ultra all inclusive de cazare, care oferă acces non stop la băuturi și gustări, dar și șezlonguri și facilități de plajă gratuite. Astfel, dacă anul trecut un turist român plătea între 80 și 100 euro / persoană / noapte la un hotel de 4 stele din stațiunea Obzor, anul acesta prețurile încep de la 56 euro de persoană pe noapte, în regim all inclusive.

Diferența crește considerabil pentru hotelurile de 5 stele, discountul ajungând și la 50% din prețul anului trecut. Într-un resort de 5 stele inaugurat anul trecut, turiștii plăteau între 130 – 150 euro / persoană / noapte în 2019, iar anul acesta prețurile încep de la 66 euro de persoană, copiii până în 12 ani beneficiind de gratuitate.

Bulgaria a fost una dintre primele țări care și-a deschis granițele pentru turiști. Conform informațiilor oficiale, există obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, inclusiv în cadrul hotelurilor, în interior, în locurile publice, însă restaurantele sunt exceptate de la aceasta măsură. Totodată, cluburile și discotecile sunt funcționale, însă se impune asigurarea unui spațiu de 1 metru pătrat pentru fiecare dintre clienții aflați în locație.

Citește și:

Orban și ai lui avertizați oficial în privința Legii pensiilor: ”Asta trebuie să se aplice”

No Comments Yet

Comments are closed