OFICIAL În ce condiții se va reimpune starea de urgență. Tătaru: ”10.000”

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus a crescut alarmant în România în ultimele zile. Astfel că oficialii țării s-au gândit să instituie starea de urgență! Nelu Tătaru chiar a făcut un anunț edificator, explicând în ce situație se va apela la asta. Mai exact, dacă vor apărea 10.000 de cazuri, de exemplu, în termen de 3-4 zile, se poate ajunge din nou la starea de urgență, care a fost două luni pe teritoriul României!

”Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în 4-5 zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

hotel iceberg balcic-->

De ce susține oficialul Executivului că s-a ajuns la această situație. ”De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. Odată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”, a spus el.

hotel pam beach olimp-->

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi un număr record de cazuri noi de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 614 cazuri de îmbolnăviri. Până pe 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citește și

Ce condiții pun spaniolii. Un fost președinte vorbește și de implicarea lui Badea! Ce jucători mai sunt așteptați


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed