OFICIAL Cum vor fi cele trei luni de iarnă în România

Nu este o surpriză că iernile din țara noastră nu mai sunt ca acum 20 de ani, când puteai să-ți faci cazemate de zăpadă. Acum a devenit o normalitate ca de Crăciun și Revelion să fie temperaturi cu plus și copiii se bucură de prea puține zile cu zăpadă. Directorul executiv al ANM a explicat cum vor fi cele trei luni de iarnă în acest an.

”Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare.

Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână – zece zile în avans”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), într-o intervenţie la România TV, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

Citește și:

Ce minunății mai pregătește Cosmin Contra la ultimul său meci la națională. Pe cine are de gând să bage în primul 11No Comments Yet

Comments are closed