Oferta lui Dacian Cioloș de a reveni la guvernare: ”Premier, Senat, Cameră”. Replica lui Cîțu: ”Neserios”

Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, la o dezbatere între candidații la șefia formațiunii, că ar fi de acord cu revenirea partidului său în coaliția de guvernare doar în anumite condiții. Care sunt extrem de greu de îndeplinit, e clar: Cioloș propune ca garanția îndeplinirii reformelor USR PLUS este ca formațiunea să dea viitorul premier, iar PNL să ia șefii Senatului și Camerei Deputaților.

Premierul Florin Cîțu a oferit imediat o replică, tăioasă, la propunerea fostului partener de la guvernare. “O propunere neserioasă, sincer, neserioasă. Partidul Naţional Liberal este cel mai mare partid de dreapta din România, va fi cel mai mare partid politic din România, nu poţi să impui premier… Dacă în direcţia asta merg negocierile, deja le consider neserioase şi nu are niciun sens”, a declarat Cîţu vineri, la Galaţi.

”Sensul existenței politice a USR PLUS e de a schimba sistemul, de a-l moderniza și reforma. Dacă avem garanții că putem face aceste reforme, are sens să rediscutăm de o reintrare la guvernare, dar asta presupune să ne luăm aceste garanții.

Vă lansez o idee provocatoare, cea mai bună cale să luăm această garanție este să le propunem celor de la PNL și UDMR să facem o propunere de premier. Este putere de împărțit, Senatul și Camera Deputaților sunt structuri cu putere așa încât poate exista un echilibru. Dacă nu vom avea garanția că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL-ului care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim la opoziție”, a spus Cioloș.

Citește și

Ludovic Orban: ”Refac coaliția în 48 de ore”. Săgeți către contracandidat: ”Din mila PSD-ului”