--> -->

O victorie mare pentru un obiectiv și mai mare: Sorescu, stofă de lider

Dinamo a început în forță, înscriind din startul partidei din Trivale, mai exact în minutul 12, când la capătul unei faze spectaculoase Andreas Mihaiu a îndeplinit o simplă formalitate.

Fotbalistul care a ratat de două ori la penalty-urile de departajare cu Astra a punctat în premieră în Liga 1, la al 22-lea meci al său în eșalonul de elită. În ciuda unei ploi teribile, elevii lui Dusan Uhrin au controlat duelul în primele 45 de minute, dovadă că nu au fost întâmplătoare cele 4 victorii la rând, dinaintea confruntării cu FC Argeș.

Roș-albii au scăzut viteza de joc, iar fotbalul i-a pedepsit. La o fază care nu spunea mare lucru, Mediop (59) a șutat din întoarcere din afara careului, nu foarte tare, dar plasat, iar Eșanu a fost învins. Cu doar un eventual punct câștigat, după ce alte două ar fi fost de aur, oaspeții au avut momente când s-au clătinat la câteva atacuri ale alb-violeților.

Adam Nemec nu a avut nicio treabă în atac, a irosit o șansă foarte bună pentru un atacant. Mai incisiv a fost Puljic, la o fază fixă, dar Greab a respins in extremis. Uhrin l-a aruncat în luptă și pe Morsay, care a arătat vivacitate, dar pe și Fabbrini.

Simțind că e prea puțin un punct într-un final nerecomandat cardiacilor, dinamoviștii au revenit în fotbal. Janusz Gol a oferit o pasă de autor pentru Deian Sorescu, care a dovedit de ce poartă banderola de căpitan a ”câinilor”. A punctat cu calm pentru 2-1. Sorescu a mai avut o ”torpilă” în minutul 89, care ar fi putut elimina orice emoție.

Dinamo s-a impus cu 2-1, succes uriaș, ar putea forța chiar barajul pentru Conference League!

Citește și

Organizatorii Untold și Neversea sunt revoltați: ”Nu are cum astfel”