O veste bună pentru Dinamo: o adversară nu va lua licența. ”Câinii” așteaptă informații de la Iași

Dinamo a revenit spectaculos la Buzău, scor 2-2, după ce a fost condusă cu 2-0 după primul sfert de oră.

Dinamo mai crede în promovarea directă

„Câinii” păstrează un punct în fața rivalei directe pentru locul 4, care ar fi primul din cele două de baraj, iar astăzi Poli Iași joacă împotriva Oțelului. La pauză, gazdele conduceau cu 1-0, la acest scor sunt promovați direct!

Dacă moldovenii câștigă, sunt promovați direct în Liga 1, iar echipa lui Ovidiu Burcă ar fi la 6 puncte de gălățeni.

Antrenorul roș-albilor a spus răspicat în debutul discursului după remiza de la Buzău: „De ce nu ar putea fi acesta punctul care să ne ajute pentru promovarea directă?!

Repet, o luăm pas cu pas, nu ne gândim absolut deloc la ce adversari ar putea fi în dubla de la baraj, poate vom promova direct. Vedem ce ne vor aduce următoarele etape, ne gândim exclusiv acum la meciul cu Unirea Dej, atât”.

Andrei Nicolescu: „Cred că s-a rezolvat”

O altă problemă majoră, esențială, pe care Dinamo trebuie să o aibă rezolvată este obținerea licenței sportive pentru primele două ligi. Iar acest detaliu pare să ofere un plus de optimist în vederea unei noi primăveri cu gândul la baraj. Șefii dau asigurări că au închis situația financiară în privința obținerii licenței.

Datoriile au fost puse în ordine, o parte achitate, o parte amânate până la vară, astfel încât Dinamo să fie în regulă. Actele au fost depuse, termenul limită a expirat la finele lunii aprilie.

„Cred că s-a închis această discuție, cred că s-a rezolvat”, a replicat Andrei Nicolescu, președintele dinamovist, chestionat pe seama subiectului licenței.

Unirea Dej, probleme în obținerea licenței

Conform informațiilor GSP, Unirea Dej nu este ferm convinsă că va obține licența sportivă, din cauză unor detalii de infrastructură și de organizare a activității la propriul centru de juniori, astfel că nu va avea motivația ca să tragă pe final de play-off.

Formația clujeană este în acest moment la 4 puncte în spatele „câinilor”, iar sâmbătă, de la ora 14:45, este duelul direct în Capitală.

Cum CSA Steaua nu are încă drept de promovare, cu toate că anunță că va reclama speța la TAS în cazul în care va termina pe unul dintre primele două locuri ale clasamentului, iar Dejul nu ar primi licența pentru Liga 1, atunci situația pare lămurită în play-off-ul eșalonului secund.

Citește și

Oreste despre Mircea Badea. „Mi-a plăcut mai mult de el decât de Mircea”