--> -->

O veste bună pentru Dinamo: apt!

Dinamo are o echipă întreagă indisponibilă pentru ultima etapă din sezonul regulat, cu CFR Cluj, duminică seară, de la ora 17:30, în Gruia.

Flavius Stoican are probleme mari în fiecare compartiment, iar ”câinii” au avut un ghinion teribil în ofensivă. Nu doar fiindcă echipa nu prea marchează, dar are două vârfuri, Ivanovski și Azankpo, accidentați, iar Celar fără drept de joc cu ardelenii.

De fapt, bucureștenii au doar un vârf disponibil în acest moment, pe Morar, proaspăt adus de la Gaz Metan.

Ghinion cu el

Totuși, în perspectiva play-out-ului, vin vești bune din Franța. Desire Azankpo se va întoarce la mijlocul săptămânii viitoare și poate evolua din nou pentru Dinamo, conform surselor noastre.

Internaționalul din Benin a acuzat probleme la spate, după ce a evoluat o repriză în meciul cu FC Botoșani (0-4), singurele sale minute în tricoul ”câinilor”. El a marcat un gol în 17 prezențe în actuala ediție pentru Dunkerque, formație din Ligue 2, de unde Dinamo l-a împrumutat.

Roș-albii au avut ghinion cu Azankpo, pe care l-au dorit mult, insistând mult ca el să semneze până în vară cu bucureștenii. După ce tratativele au ținut foarte mult, cu suișuri și cu coborâșuri, africanul s-a rupt după primele minute.

Apoi, a plecat în Franța, trebuia să revină deja de zece zile, dar a întârziat. Totuși, acum, se pare, sunt semnale bune transmise de Azankpo!

”Dinamo e club mare”

Vârful spera să prindă un transfer într-o țară cu un fotbal mult mai dezvoltat decât cel din România, dar s-a răzgândit când a auzit că este vorba de Dinamo, a declarat el însuși luna trecută, când a semnat cu ”câinii”.

”Dinamo este un club mare. Ştiu că se află într-o situaţie dificilă, dar Dinamo e întotdeauna Dinamo. Vin să încerc să ajut.

Am fost sunat şi am discutat despre acest proiect. Mi s-a zis de România, iar eu am spus: ”Nu, nu, nu, prietene, nu merg”. Apoi a spus de Dinamo.

”Aşteaptă, mă mai gândesc”. Dinamo este un club mare, cred că vor aduce jucători care să ajute. Singur nu pot face nimic, dar împreună cred că putem face ceva”, a declarat Azankpo la sosire, conform DigiSport.

”Sunt pregătit deja să joc”

”De ce nu am vrut în România? Pentru că în fotbal contează Anglia, Spania. Eu am fost în Franţa şi a fost bine pentru mine, dar aici Dinamo e un club mare şi e dificil să spui că nu crezi că poţi face treabă, aşa că am venit să ajut.

Cred că sunt pregătit deja să joc. Da, sunt pregătit. Depinde de antrenor, dar eu sunt pregătit.

Toată lumea ştie cine e Dinamo. Ştiu istoria, ştiu că are 18 titluri. E un club mare. Nu ştiu totul despre club, însă doar numele spune ceva. Am un prieten la Dinamo. Jucătorul nou, numărul 8, Pierre.

L-am întâlnit pe Cestor la Cluj. Ştiu câţiva jucători de aici, i-am sunat să îmi dea informaţii. Mi-au spus să vin aici că va fi bine pentru mine. Sper că românii sunt oameni buni şi că mă vor primi bine”, a declarat Azankpo.

Citește și

Morar: ”Putem să evităm”