--> -->

O veste bună pentru Dinamo: 10 sunt out!

Dinamo speră să obțină promovarea directă în deplasarea cu Poli Iași, pe arena pe care s-a încoronat campioană în 2007, dar moldovenii n-au mai pierdut de 17 meciuri, din octombrie 2022.

Oțelul va promova direct în Liga 1 dacă va obține același rezultat ca Dinamo în ultima rundă. În caz contrar, „câinii” vor reuși „marea evadare”. Conform FRF, principalul criteriu în cazul egalității îl reprezintă punctele obținute în sezonul regular.

Meciurile din ultima etapă: Oțelul – Unirea Dej și Poli Iași – Dinamo.

Iașiul trezește amintiri frumoase „câinilor”

Meciul decisiv al „câinilor” va fi la Iași, Oțelul joacă acasă cu Unirea Dej și păstrează avantajul direct al punctajului superior la intrarea în play-off. Duminică, de la ora 13:00, se va lămuri situația.

Roș-albii au pierdut de două ori în acest sezon contra lui Poli Iași – 0-1 în sezonul regulat în Copou, 1-3 în turul play-off-ului la „Arcul de Triumf” -, dar stadionul din Copou păstrează amintirea câștigării ultimului titlu din istoria clubului din Ștefan cel Mare!

În 2007, după 1-1 cu echipa locală, formația condusă de Mircea Rednic câștiga trofeul de campioană, matematic, cu patru runde înainte de final.

Cei mai buni nu joacă!

Duminică, roș-albii vor întâlni o echipă deja promovată matematic, de pe locul 1, în primul eșalon, iar Leo Grozavu va încropi o formație secundă, întrucât multe dintre vedetele formației sunt absente, susține GSP. Fie au luat vacanță mai devreme, fie au acuzat probleme medicale!

Astfel, Jankov, Harrison, Marchioni, Alin Roman și Katanec sunt învoiți. Itu, Vojtus, Telcea și Mogoș sunt accidentați, iar Vașvari e incert. Chiar și cu acest practic Poli Iași 2, cu toate simpatiile roș-albe ale președintelui Cornel Șfaițer sau trecutul de „câine roșu” al lui Leo Grozavu, antrenorul Ovidiu Burcă nu se așteaptă ca moldovenii să facă pârtie dinamoviștilor spre Liga 1.

„Întotdeauna realitatea a bătut calculele. Sunt dinamoviști acolo, dar dincolo de simpatiile pe care le au unii sau alții, în momentul în care ești implicat la altă echipă, nu la Dinamo, îți dorești ca echipa ta să câștige. Chiar dacă ești legat sentimental de Dinamo.

Mi s-a întâmplat și mie, când am fost în alte părți. Îl cunosc pe domnul Șfaițer, îl cunosc pe Leo, le cunosc mentalitatea și nu cred că ne va face nimeni niciun cadou”, a mai declarat antrenorul echipei Dinamo.

Poli Iași n-a mai pierdut în campionat din octombrie 2022, la Slatina (0-1)! De atunci a adunat 10 victorii și 7 remize în eșalonul secund.

Cum ar putea arăta Poli Iași duminică, împotriva lui Dinamo: Brânză – Martac, Tincu, Lică, Finica – Kouadio, Fr. Cristea, R. Ion – A. Dumitru, Hlistei, Musi

Citește și

Cum a fost primit Rareș Prisacariu la școală după „Românii au talent” 2023: „De fiecare dată”