--> -->

O veste bună, două rele pentru Burcă și Dinamo

Hermannstadt – Dinamo are loc sâmbăta viitoare, pe 21 octombrie, de la ora 17:00.

Dinamo a întrerupt seria celor patru eșecuri în Liga 1 prin remiza cu CFR Cluj (1-1), pe Arena Națională, duminica trecută. Ovidiu Burcă a pregătit în ultimele zile etapa din deplasare de la Sibiu, cu Hermannstadt, de sâmbăta viitoare.

Echipa, antrenamente zilnice la Săftica

Jucătorii se pregătesc la Săftica, au avut zile cu câte un antrenament, respectiv câte două. Staff-ul tehnic nu a programat niciun amical în acest week-end, când campionatul este întrerupt datorită meciurilor echipelor naționale.

Ceea ce este sigur este că Dinamo îl va avea apt sâmbăta viitoare pe Dennis Politic. Extrema „câinilor” a fost doar spectator de lux la meciul cu CFR Cluj din cauza cumului de cartonașe galbene.

Revine Homawoo?

Fundașul Josue Homawoo, 25 de ani, 7 meciuri până acum în ”haită”, s-a accidentat la meciul cu Farul (0-2), în momentul în care era unul dintre titulari. Internaționalul togolez se simte mai bine și se poate antrena cu restul coechipierilor. El va intra din nou în calculele pentru primul 11.

Burcă nu duce lipsă, numeric, de soluții pentru linia apărării. În ultimele etape, după accidentarea lui Homawoo, defensiva a fost alcătuită din Lucas, Bena și Patriche. În Cupa României, evoluează Rici Grigore și Giafer.

Moura și Larrucea nu s-au antrenat

Dacă Homawoo ar putea intra din nou în cărțile titularizării, în schimb Ovidiu Burcă are două probleme mari, conform GSP. Gabriel Moura și Gorka Larrucea nu s-au refăcut din punct de vedere medical, au lipsit și de la meciul cu CFR Cluj, sunt șanse infime ca ei să fie refăcuți până la ora partidei din Ardeal.

Cei doi erau titulari în ultima perioadă în echipa roș-albilor, Moura evoluând chiar și în banda stângă, fundașul dreapta fiind unul dintre jucătorii apreciați de galerie, în timp ce bascul Larrucea era soluția pentru a juca în fața apărării.

Dinamo va pleca de joi la Sibiu

Ovidiu Burcă a decis ca echipa să plece de la Săftica spre Sibiu cu două zile înaintea confruntării cu trupa lui Marius Măldărășanu. Astfel, joi, după conferința de presă, Dinamo va pleca spre Transilvania. Vineri, echipa se va antrena la Sibiu.

„Este și acel drum încurcat, până la Sibiu, cinci-șase ore cu autocarul, dacă nu chiar mai mult, un drum aglomerat. S-a găsit acolo un teren unde să ne antrenăm, să nu fim pe fugă, să ajungem obosiți la Sibiu.

În plus, mai ies și băieții din atmosfera de la Săftica, mai schimbă peisajul”, au transmis dinamoviștii, conform sursei citate.

Citește și

Record la pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași