O nouă veste proastă pentru românii care călătoresc în Bulgaria

Veștile proaste pentru românii care voiau să călătorească în Bulgaria nu se mai opresc. De pe 29 august, ora 00:00, se va cere la întoarcere de către România teste PCR efectuate cu cel mult 72 de ore sau certificatul de vaccinare ca să nu intri în carantină. Iar bulgarii au rupt și ei acordul cu românii.

Astăzi s-a emis un nou ordin de către bulgari care pun România în zona verde. Asta înseamnă că orice român care călătorește în Bulgaria și nu este vaccinat trebuie să prezinte un test antigen la venire.

“De miercuri, 1 septembrie, studenții străini care dețin o viză de tip „D” pentru ședere pe termen lung în scopul studierii din țările din zona roșie sunt autorizați pe teritoriul Bulgariei. Acest lucru a fost ordonat de ministrul sănătății dr. Stoycho Katsarov cu ordinul emis astăzi.

Vă reamintim că elevii, studenții și doctoranzii care locuiesc în Grecia, Turcia, Serbia, Republica Macedonia de Nord și România și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Bulgaria în scopuri de studiu, precum și elevi, studenți și doctoranzi care locuiesc în Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Grecia, Turcia, Serbia, Republica Macedonia de Nord și România în scopuri de instruire sunt permise pe teritoriul țării fără a fi nevoie să depună documente pentru COVID-19.

Tot pe 1 septembrie, Macedonia de Nord, Muntenegru, Kosovo, Kazahstan, Statele Unite, Sfânta Lucia, Federația Sf. Kitts și Navis și Irlanda cad în zona roșie. Acest lucru se face cu o modificare a listei țărilor pe zone de culoare, în funcție de care se determină ordinea de intrare în Bulgaria.

De la aceeași dată, Italia trece de la roșu la portocaliu și Germania, Estonia, Croația, Italia și San Marino de la verde la portocaliu. România se mută deja în zona verde.
Același ordin stabilește o listă a țărilor ale căror certificate de vaccinare, testare și boală COVID-19 sunt considerate echivalente cu certificatul digital COVID al UE. Acestea sunt: ​​Macedonia de Nord, San Marino, Elveția, Turcia, Ucraina, statul Vatican (numai în ceea ce privește certificatele de vaccinare emise)”, se arată în noul ordin al Ministerului Sănătății din Bulgaria.