O nouă ”bijuterie” pentru Ion Țiriac: ”Doar inscripția de pe scaune costă cât o Dacie”

Milionarul Ion Țiriac (82 de ani) a adăugat un superb model Porsche colecției sale impresionante de mașini. Este vorba despre 911 Targa 4S Heritage Design Edition, care va putea fi văzut în galeria Țiriac Collection începând din acest weekend.

Într-un comunicat remis de Țiriac Collection se anunță că modelul cumpărat de Ion Țiriac este unul dintre cele doar 992 de unități construite. Acesta are elemente de design din anii 1950 și începutul anilor 1960 și cuprinde la interior o placă de aur pe care este inscripționat numărul 009 / 992, la exterior fiind afișat numărul 009.

Bolidul este prevăzut cu un motor turbo de 3,0 litri, 450 CP și un cuplu de 530 Nm. Heritage Edition atinge 100 km/h în doar 4,4 secunde, viteza maximă la care poate ajunge fiind 304 km/h. Conform caranddriver.com, prețul unui astfel de model este de 181,950 dolari.

”Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță. Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități.

Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere (n.r. – 9 mai 1939). Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun”, a declarat Ion Țiriac.

Țiriac a relatat și povestea din spatele plăcuțelor de aur semnate Porsche, dispuse pe mașinile de la Țiriac Collection: ”Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar cand iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează. Numai inscripția de pe scaune a costat aproape cât o Dacie”, a spus omul de afaceri.

În prezent, Ion Țiriac este cel mai mare colecționar de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Printre automobilele deținute de Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe mașini conduse de regi și alte presonalități.

Citește și

Andreea Marin și-a visat mama că-i protejează fetița, i-a dispărut obsesia. Amintiri cu ”Răpănoasa”