--> -->

O nouă amânare la Dinamo

Suporterii, nu doar conducătorii și oamenii implicați în această speță, așteaptă cu înfrigurare și emoție decizia instanței privind validarea, sau nu, a noului plan de reorganizare ”modificat cu prelungirea perioadei de implementare”.

Diseară, de la ora 19:00, este ultimul meci al roș-albilor în 2022, la Buzău, cu Unirea Slobozia, în grupele Cupei României, apoi Dinamo mai are o partidă, crucială, care se amână pentru vineri, 9 decembrie.

Instanța a decis să ofere răspunsul abia spre finalul săptămânii, stă să analizeze în continuare.

Se șterge o datorie uriașă

Este posibil startul unei noi ere a Dinamo 1948 SA, iar principalele mize ale ”câinilor” sunt:

– Asociația Peluza Cătălin Hîldan, adică PCH, DDB, suporterii, va trece la conducerea grupării, eliminându-l din ecuație pe Dorin Șerdean, administratorul firmei Lotus și ACS FC Dinamo („Dinamo-Badea”), care, încă, dețin procentele cele mai importante din club.

– Deschide drumul către ștergerea unei datorii uriașe. Dacă la precedenta insolvență s-au plătit doar aproximativ 800.000 de euro din totalul a 17,5 milioane de euro în mandatul finanțatorului Ionuț Negoiță, acum Dinamo ar mai avea de plătit în jur de 1,5 milioane de euro din 8 milioane de euro datorii.

Dinamo așteapta ieri marea veste a instanței

Judecătorul sindic avea termen ieri în legătură cu aprobarea sau respingerea ”planului”, propus de RTZ&Partners și votat de Adunarea Creditorilor pe 14 octombrie. Acest ”plan” a fost contestat de Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar, cei care pierd și influență, și bani.

”Când n-ai mai avut de la cine să aduni, l-ai găsit pe altul care să ia jucăria. Și când nici acolo n-a mai mers, ai vopsit niște spanioli și ni i-ai adus pe cap, ambalați frumos. Am muncit să scăpăm de toate „cadourile” și surprizele de la tine, de aceea te rugăm să nu mai vii!”, a fost mesajul ”Programului DDB” la adresa lui Nicolae Badea, cu o zi înaintea sentinței instanței.

80 de mii de euro este suma pe care Badea acuză că Dinamo o are de achitat încă față de „Computerland”.

Citește și

Petre Daea: ”Nu critic oaia ca apoi dimineața să-i mănânc brânza”