--> -->

O nouă amânare: când intră buldozerele pe stadionul Dinamo

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre viitorul stadion Dinamo, care ar trebui să fie gata în 2025.

Zice că se face în doi ani

”Avem termen de execuție 2 ani de zile. Ne dorim ca aici, unde ne aflăm acum (n.r. pe stadionul Dinamo), să avem o arenă multifuncțională, cu 25.000 de locuri, nu destinată doar fotbalului.

Vor fi peste 1.200 de locuri de parcare, vom avea și hotel, un heliport care va deservi Spitalul Floreasca”, a spus Bode la Pro TV.

Ce i-a zis Il Luce

”Mircea Lucescu mi-a spus: «Aștept stadionul ca să mă întorc la Dinamo». Eu cred că a vorbit foarte serios”, a mai declarat membrul Executivului.

În ianuarie 2023 a avut loc o întâlnire legată de construcția noului stadion Dinamo, la care au fost prezenți Ministrul de Interne Lucian Bode, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, vicepreședintele clubului, Adrian Popescu, și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții. Arena ar trebui să fie gata în 2025.

Cum arată proiectul arenei din ”Ștefan cel Mare”

Compania Națională de Investiții a atribuit deja contractul pentru proiectarea și execuția noului stadion Dinamo.

Pe pagina de Facebook ”Noul Stadion «Dinamo»”, care îi ține la curent pe fani cu cele mai noi informații despre proiect, au fost publicate anterior detalii despre viitorul stadion.

Arena care va avea aproximativ 25.000 de locuri urmează să fie dotată cu o serie de facilități impresionante, după cum reiese din contractul semnat de CNI cu firma «Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura”.

Complexul va fi încadrat in categoria a 4-a (ex”Elite”) conform clasificării UEFA, cu o capacitate netă de aproximativ 25.000 de locuri,
vestiare (gazde, oaspeti, arbitri, copii de mingii, personal auxiliar)
Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;
Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;
Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încalzire și degivrare;
Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru insoţitorii acestora;
Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;
Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) si spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
Restaurant (pub);
Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
Sala ospitalitate VIP;
Spaţii vânzare bilete;
Spaţii tehnico-administrative;
Cabinet medical de prim ajutor;
Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
Camera VAR;
Infrastructură modernă de comunicații;
Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
Spații depozitare utilaje întreținere teren;
Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini).

Citește și

Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la „Marie Curie”: „De pacienții fericiți nu-mi aduc aminte. Uneori, plâng de durere”