O legendă a ambelor echipe prefațează derby-ul: ”Surprize”. Cine ia titlul + ce zice de spanioli

Diseară, de la ora 21:30, pe Național Arena, se confruntă Dinamo și U Craiova, două formații de referință din fotbalul românesc. Pe cel mai mare stadion al țării se duelează locul 14 cu locul 1, însă meciul este deschis oricărui rezultat, având în vedere infuzia de fotbaliști făcută de ”câini” în mercato.

Această idee a fost scoasă în evidență de o glorie a fotbalului românesc, Rodion Cămătaru, care a fost o legendă și la Universitatea, și la Dinamo. A jucat timp de 12 sezoane la olteni, timp în care a cucerit de două ori campionatul, 1979-1980 și 1980-1981, și patru Cupe ale României, 1976-1977, 1977-1978, 1980-1981 și 1982-1983, făcând parte din generația ”Craiovei Maxima”, formație care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA.

La Dinamo, Cămătaru a cucerit „Gheta de Aur”, marcând 44 de goluri în 1987. ”Meciul dintre Dinamo și Universitatea Craiova este unul interesant, mai ales după ce Dinamo s-a mai întărit cu mulți jucători de primă mână. Va fi interesant, totuși, Craiova rămâne favorită, mai ales că echipa lui Bergodi este mai omogenă. Dinamoviștii sunt la început, mai greu cu relațiile de joc.

Totuși, fotbalul poate să ne aducă multă surprize. Dinamo are nevoie de un rezultat bun ca să iasă din forma asta mai slabă din ultimele meciuri. Craiova este mai slabită după accidentarea lui Elvir Koljic și vânzarea lui Valentin Mihăilă. Acum au apărut și probleme astea legate de coronavirus. Până la urmă, eu consider că va fi o partidă deschisă oricărui rezultat”, a declarat Cămătaru pentru Fanatik.

”Anul acesta ar trebui să fie anul Universității Craiova, mai ales că celelalte echipe au mai slăbit. În acești ani de când a promovat în Liga 1, Craiova a avut multe momente de a trece pe primul loc, de a câștiga campionatul, dar, din păcate, nu a reușit, iar orice e posibil. Bergodi a avut noroc, dar nu a avut atunci când a trebuit cel mai mult, în acel meci cu CFR Cluj”, a mai declarat Cami.

Cât despre proiectul ”Nuevo Dinamo”, olteanul a menționat: ”Acești spanioli sunt analizați în toate planurile, dar nu cred că se angrenau într-un proiect de această anvergură fără să aibă ce le trebuie. Vom vedea, eu cred că e treabă serioasă la Dinamo. Nu cred că ar fi avut rost să aducă atâția fotbaliști, să îi plimbe pe aici. După ce am văzut ce au adus, eu cred că ei pot să se bată la play-off și chiar la campionat, sunt jucători valoroși. Cu puțină omogenizare, tot ce e posibil al Dinamo”.

Citește și

Gabriela Firea atacă după ce Capitala a depășit rata ”scenariului roșu”: ”Prefectul asta face”

No Comments Yet

Comments are closed