--> -->

O eventuală fuziune cu Voluntari?! Reacție oficială

Dinamo are meci joi cu FC Voluntari, de care chiar atârnă soarta clubului, echipa roș-albă fiind pe loc retrogradabil. ”Câinii” au 13 etape la rând fără victorie în Liga 1! Situația este dramatică.

Duelul cu ilfovenii aduce în fața roș-albilor personaje cunoscute suflării „câinilor”. Patru fotbaliști au evoluat în tricoul alb-roșu în diverse perioade, toți având șanse de a fi pe teren joi: portarul Victor Râmniceanu, fundașul Gabriel Tamaș și mijlocașii Ion Gheorghe și Ivan Pesic.

Doi dintre oamenii importanți ai grupării au trecut dinamovist: președintele Ioan Andone și directorul general Bogdan Bălănescu. Ando, fostă glorie a roș-albilor, membru marcant DDB, s-a implicat anul trecut în a intermedia discuțiile unor afaceriști spanioli, în frunte cu Herminio Menendez, pentru a lua pachetul majoritar de la Ionuț Negoiță, doar că afacerea nu s-a perfectat.

Bălănescu s-a despărțit la capătul mai multor conflicte interne, inclusiv cu suporterii, doar că, ulterior, a susținut logistic demersurile DDB și ale conducerii actuale a „câinilor”!

În urmă cu un an, Ioan Andone a dezvăluit că discutase cu primarul Voluntariului, Florentin Pandele, nașul de botez al băiatului lui Robert Negoiță, edilul Sectorului 3 și fratele lui Ionuț Negoiță, despre o posibilă fuziune între cele două cluburi în cazul în care Dinamo retrograda!
„Am avut o discuție cu domnul primar Pandele și el spunea că Dinamo e un brand, că e păcat să retrogradeze.

El îmi spunea că noi, Voluntariul, ar trebui să le cedăm locul în Liga 1 dacă retrogradează. Da, am face asta. El este primarul, poate lua o astfel de decizie. Au dispărut prea multe branduri. A fost o discuție între mine și domnul primar. Dânsul se gândea că noi putem să o luăm de la capăt, suntem un club nou, avem 600 de jucători în academie”, a declarat Ioan Andone, citat de DigiSport.

Suporterii discută acum, din nou, în online, despre această variantă, doar că nu este una fezabilă regulamentar, chiar Justin Ștefan, secretarul general al LPF, chestionat de GSP pe seama legalității ideii, afirmând: „Nu o văd realizabilă”.

Citește și

Traian Băsescu nu vrea redeschiderea școlilor: ”Poți da o definiție a prostului”