O drumeție la aer curat lângă Brașov, la 3 ore de București. Copiii vor sări în sus de bucurie

Cine are chef de o drumeție la aer curat, în acest week-end, să ridice două degete? Cine nu poate în aceste zile, nu e bai, cu prima ocazie. Locuri deosebite ce pot fi vizitate, cu persoane deosebite, se găsesc la tot pasul.

Dar aici vă vom povesti despre niște poteci mai puțin bătute cu pasul și într-o zonă mai liniștită. Și prietenoasă cu buzunarul. La aproximativ trei ore de București, la un sfert de ceas de Brașov, există satul Bicfalău, lângă Ozun, în județul Covasna. La 20 de minute de mers cu mașina de Sfântu Gheorghe. Deja vorbim de câteva locuri ce trezesc interesul oricui vrea să fugă puțin de rutina zilnică.

În Bicfalău am găsit o pensiune, gen all inclusive. În sensul că pe lângă cazare și un mic dejun sățios și tradițional oferă și posibilități de agrement pentru toate vârstele.

De la sală fitness dotată corespunzător cu aparate noi – încercate! – la sălile cu masă de biliard și de ping-pong. În plus, are și un teren de sport – fotbal, baschet, handbal – cu iarbă sintetică, undeva în natură, împrejmuit de multă verdeață, copaci și culmi ce-ți fac cu ochiul. Unde mai pui că și numele pensiunii este simpatic: ”Veverița”, în română, ”Mokus”, în maghiară. Iar toate aceste facilități sunt incluse în prețul camerei. Tripla este 170 de lei pe noaptea, camera dublă puțin peste 100 de lei.

Se pot organiza tabere pentru copii sau, pur și simplu, excursii pentru week-end. Puștii au cu ce-și umple timpul. Și cei mai mici au locuri special amenajate de joacă, tobogane și tot felul de jocuri. Unde să își pună energia în mișcare. Până și cu veverițele din lemn se pot juca până când vor reuși să urmărească saltul sprințar al uneia adevărate. Bonus: gazdele organizează drumeții pe culmile din apropiere, cum ar fi Piatra Craiului, ceea ce numesc ”geografie de sus pentru elevi”.